tråkig vecka

Nu var det över en vecka sen sist jag bloggade. Det har varit väldigt mycket sjukt och orkeslöst men också mycket gråt. I tisdags fick en i stallet ta bort sin häst. Så i onsdags när jag kom till stallet låg han i sin box... Jag visste såklart att han var borta men det var ändå väldigt jobbigt att han låg där när jag skulle hämta Sandors saker. Som tur är finns det två stall på Hagaberg så Sandor och Duvel som var i samma stall som "han" låg i fick sova i det andra stallet medan "han" låg i deras. "Han" åkte iväg igår men hon som äger stallet sa att stackars Sandor var livrädd igår när de skulle gå in för natten. De känner ju på sig på något sätt. De är inte direkt dumma djur! I morgon ska jag dit och trösta mitt lilla hjärta. Jag ska också sitta på Stallägarens tvååring. jag satt på henne i onsdags vilket gick super! Sandor och jag tog bara en liten myssväng då. Han kände väl på mig att jag var ledsen så han var hur mysig som helst! Men man märkte på honom att han också kände att något var fel. Det var ju hans kompis som låg i boxen. Sandor har absolut inte sett "honom" eller ens varit i närheten men de känner ändå på sig. Därför har det varit en jobbig vecka. Som tur var hjälpte stallägaren mig att hämta sandors saker i stallet där "han" låg så jag behövde inte vara själv och när jag skulle gå tillbaka med dom lämnade hon matlagningen och kom ut utan att jag behövde be om det! Hur underbart snäll som helst!
 
Men nu är "han" borta från stallet och man måste försöka återgå till det normala. Vilket är lättare sagt än gjort. Även fast det inte var min häst så är jag jätte ledsen. Man kollade ju till honom hela sommaren i sommarhagen och man har nästan alltid ridit med honom och hans ägare. Så det kommer bli tomt utan honom!
 
I morgon ska jag som sagt sitta upp på tvååringen igen och rida dressyrlektion på Sandor. Sandor skötte sig så himla bra sist vi red dressyr så jag hoppas på något liknande i morgon ;)
 
Det blir ju snart bara jag och plutten! Hans matte ska få en ny liten plutt att ta hand om i form av människa. Så ett tag framöver innan hon kan ta sig ut till stallet igen blir det bara vi två. Vilket faktiskt ska bli jätte mysigt!
 
Den här veckan har förutom gråt bestått av jobb! Igår jobbade jag nio timmar och i dag åtta och en halv! Så jobba får jag vilket är jätte bra! Jag behöver jobba!
 
Snart ska jag även ta bort min ena visdomstand. Vilket ska bli jätte skönt! Den som ska bort biter köttsår i min kind så jag får jätte ont! Det försvinner inte heller för den biter ju hela tiden på samma ställe så det hinner aldrig läka. Så om ungefär två veckor är det borta! Men tre dagar efter att jag har tagit bort den ska jag på julbord. Vi får se hur det går. Andreas familj har bjudit mig så jag får väl försöka sila maten mellan tänderna så att det bli lite soppa och sen svälja ;) Jag kommer ha riktigt ont i alla fall! I morgon ska jag och Andreas i alla fall äta kalkon medans jag fortfarande kan äta någorlunda normalt trots köttsåret ;)
 
En bild på min lilla gose plutt!
 
 
 
 

Onsdag

Jag mår fortfarande inge bra så jag har bänkat min rumpa i mina säng för dagen. Jag har numera ögonfluss och vatten bakom båda trumhinnorna i stället för en. Ögonflussen börjar bli bättre som tur är så jag kan nu mest fokusera på att höra vad alla säger! Jag hör som en kratta eftersom jag har vatten bakom trumhinnorna. så lära sig teckenspråk skulle inte vara fel! Det är väl bara ett plus att jag tycker det skulle vara både kul och intressant! Jag har faktiskt funderat på att bli teckenspråkstolk! Det skulle vara super kul!
 
Idag ska jag som sagt sitta bänkad i min säng med datorn i knät. Mer än så orkar jag inte göra på en dag. Då kan ni fatta att jag inte mår bra! Igår ville jag komma ut lite så jag följde med mamma när hon handlade. Vi var borta i 45 minuter och efter det var jag helt slut! Det snurrade och jag var andfådd m.m. Helt utmattad helt enkelt! Jag tycker inte om att vara sån! Jag vill kunna hänga med i svängarna! Men vad ska man göra om man inte mår bra?

Jag får försöka trösta mig med att det snart faktiskt är första advent och att jag måste börja planera julklappar!
 
 

Svullna ögon

Efter läkarbesöket igår visade det sig vara vatten bakom trumhinnan och ögonfluss. Så jag blir hemma några dagar för att inte smitta någon. Mina ögon är jätte svullna och gör jätte ont så jag hoppas verkligen att det går över snart! Inatt vaknade jag av att jag trodde att mitt öra skulle sprängas! Men jag fick ta alvedon och lägga mig igen. Kunde jag inte bara ha fått en vanlig förkylning? -.- 

Nu ska jag försöka låta bli att ta på något i hela huset så att jag inte smittar någon! 

Mitt öga igår

Mitt öga idag





Vårdcentralen

Jahopp då var man sjuk. igen. Mitt immunförsvar suger verkligen! Den här gången har jag jätte ont i mitt öra, hör inget på högra örat och har feber. Så jag har tid på vårdcentralen kvart i två för att kolla om jag har öroninflammation. Det kan också vara streptokockel, eller halsfluss. Det gick tydligen på ett dagis jag va på förra veckan. Så vi får se. Jag blir i alla fall hemma från jobbet några dagar! Jag har i alla fall klarat mig några veckor efter att jag kom hem från Turkiet utan att bli sjuk med hjälp av vitamintabletter. Men någon gång måste man ju bli sjuk igen. Jag hade hoppats på några fler veckor innan det var dags.
 
Igår gick jag och la mig åtta och vaknade i dag halv tio. Så länge sover jag inte om jag inte mår bra! Så det blir några lugna dagar!