Tråkigt

I dag skulle jag och Linnea till Emma för att fira Valborg. Men så blev det inte så jag vet faktiskt inte vad jag ska göra. jag har försökt få tag på Linnea ifall vi ska göra något i alla fall men jag har inte fått tag på henne än :/

I dag ska jag få hämta ut mitt körkort! Det kom ett brev på platsen i fredags om att det hade kommit med de hade stängt när jag åkte ner :( men i dag ska det sitta i min plånbok!

Sen hoppas jag på att virusprogrammet kommer ner i postlådan i dag för virusskyddet gick ut igår men som tur är har pappa beställt nytt som både Johan och jag hoppas hamnar i brevlådan i dag! Men som vanligt så har jag inte sån tur så det kommer förmodligen inte komma förrän på onsdag -.- fan!!

Aja nu sk jag försöka hitta på något att göra.


Beslutsångest

I dag vaknade jag vid halv elva. Vilket var riktigt skönt! Sen dess har jag inte gjort så mycket. Jag går bara runt i min nya mjukisdress! En sak har jag faktiskt gjort! Målat naglarna. Fast jag tror att jag ska göra om det igen för fjärde gången i dag. Jag kan inte bestämma mig vilken färg jag ska ha. Jag fick fyra nagellack i namnsdagspresent i torsdags från O.P.I. Sen köpte jag ett nytt igår från samma märke. Därför kan jag inte bestämma mig vilken färg jag ska ha. Jag får alltid sån himla beslutsångest!

I kväll kommer Mysan och Lotta för tjejkväll! Och i morgon ska jag till Emma för att först fota henne när hon rider och sen ha en tjejväll där också. Linnea kanske ska vara med också! Kameran följer med så jag hoppas på massa kort och inte bara från när Emma ridr :)

Nu ska jag ta bort mitt nagellack och börja om igen ;)


Örebro

I dag tog mamma och jag en tur till Örebro. Jag fick med mig ganksa mycket saker hem!
Saker tills det är dags att flytta hemmifrån, mysdress, Fleecetröja, skor, nagellack, tre par trosor, fyra par strumpor och två t-shirtar. Jag tror jag fick med allt ;)

Fleecetröja kanske inte är så bra att köpa nu men det var halva priset och den var hur mysig som helst! Det är inte fleece material utan typ ludd eller vad man ska kalla det xD Sån som kostar skjortan om man ska köpa en för fullt pris! Men jag fick ge halva så då blev et inte så farligt ;)

Nu ska jag gå och måla naglarna med det nya nagellacket :)


Keep in mind

Nu kanske jag kan skriva ett lite långre inlägg ;) Jag skulle åka och handla mat förut så det vär därför det blev väldigt kortfattat ;)

I alla fall, dagen har varit väldigt flummig! På förmiddagen övade vi inför valborgsfirande som vi sen stod på skolgården och sjön på. Jag måste säga att våran brasa är väldigt fjuttig!
När vi var klara och skulle plocka bort, gradänger, monitorer, sladdar m.m. så fick jag och Mysan tag på en jätte tung monitor som såklart skulle ända längt bort vid musiksalarna!

Sen var det företagsekonomi. Vilket var en väldigt flummig lektion! Jag, Lotta och Mysan satt och asgarvade när Tobias hade genomgång! Kanske inte det bästa men vi lyssnar alltid annars ;) Och trots skrattet skrev jag ner allt han sa så jag hände i alla fall med ;)

Sen hade vi en extra lektion i psykologi. För våran lärare hade glömt att säga till mig och Lotta att vi hade ig på något prov! Smart!
Det var fler än mig och Lotta som skulle komma men det blev bara jag, Lotta och Posten. (Lottas kille. Han heter Posth i efternamn, därför Posten) Han som skulle ha lektion med oss hade bara tänkt att gå igenom det jag skulle ha på mitt prov, Lotta och jag hade olika, men Lotta var snäll och satt kvar och höll mig sällskap så att jag itne skulle bli helt själv!

Efter skolan följde Linnea med mig hem. Vi hoppade av vid Ica och köpte varsin glass. Riktigt gott! 
När vi kom hem hjälpte hon mig med matten. Jag ska läsa ikapp ett kapitel som jag har missat innan jag började på stödet. Vi kom igenom hela kapitlet och jag fattade! Nu ska jag bara göra uppgifter.

Vi bestämmde att på torsdag ska hon hjälpa mig med matte och jag ska hjälpa henne med Körkortsteori :) Det blir en riktig pluggdag!

Nu ska jag sluta skriva och lyssna på musik :)


Roligt

I dag efter skolan följde Linnea med hem. Hon hjälpte mig med matten vilket var jätte snällt! Jag förstod jätte bra!
Vid sex körde jag henne till bussen som hon skulle ta till Hallsberg.

I skolan i dag har vi varit jätte flummiga! Riktigt kul!

Så som en sammanfattning så har dagen varit riktigt bra!

Ja det blev ett riktigt kort inlägg men det är alltid något ;) En sammanfattning av dagen i alla fall ;)


Turn down the lights;
Turn down the bed.
Turn down these voices
Inside my head.

Lay down with me;
Tell me no lies.
Just hold me close;
Don't patronize.

Don't patronize me.

'Cuz I can't make you love me
If you don't.
You can't make your heart feel
Something it won't.
Here in the dark
In these final hours,
I will lay down my heart
And I'll feel the power;
But you won't.
No, you won't.
'Cuz I can't make you love me
If you don't.

I'll close my eyes,
Then I won't see
The love you don't feel
When you're holding me.

Morning will come,
And I'll do what's right;
Just give me till then
To give up this fight.

And I will give up this fight.


Trött

Vi ska tydligen öva ensamble efter skolan i dag så komma hem i vanlig tid är inget att snacka om. Jag kommet komma hem vid halv sex ungefär. Villet inte känns jätte kul eftersom jag är hur trött som helst och har jätte ont i huvudet! Tisdagar och torsdagar är de som är jobbigast! Men som jag sa förut: det är bara två dagar kvar och sen helg! Långhelg dessutom! Så himla skönt!


Igår

Igår efter skolan åkte jag och Mysan till Lotta för att hjälpa henne med en uppgift hon skulle göra. Hon skulle göra en film. Så vi fick vara skådisar! Vi var kvar där till runt sex innan jag var tvungen att åka och hämta pappa. Tvungen va jag inte men jag hade snott bilen från honom så det kändes lite elakt att låta honom gå!

I dag är det en lång skoldag! Ingen sovmorgon får man heller! Som vi vanligtvis har på torsdagar. Nej vi ska prova inställningar på pianot tills konserten -.- men det är bra att stå ut och i morgon får man sovmorgon och sen är det ju fredag i morgon också :)

Nu ska jag gå till bussen :)


True
























KÖRKORT!

Anledningen till att jag var så kortfattad i går var för att jag hade gjort teoriprovet till körkortet och skulle inte ha kunnat hålla fingrarna i styr om jag hade skrivit mer! Eftersom jag inte ville berätta förrän jag hade körkort så fick jag i stället hålla tyst! Men nu har jag körkort efter uppkörningen i morse! Jag troddet inte att jag skulle klara det på första försöket men det gjorde jag! Jätte stolt och glad! Jag har varit så himla nerrvös men nu är det över! Jag har fått papper som jag får köra på tills mitt körkort kommer om några dagar! När jag skulle skriva igår så skulle man ta kort till körkortet också. Och skriva under. Så jag fick se hur det kommer se ut. Bara det att det står körkort på kortet är ju hur stort som helst!
Så i dag ska jag köra bil hem från skolan utan mamma eller pappa!  Jag ska ha med Frida och Linnea men det är inte samma sak! Jag kommer köra själv! Senare i kväll ska jag hämta pappa vid bussen för jag snor bilen från honom på hans jobb xD

Ååh jag är så himla glad!

Till det tråkiga då, I morgon är det matte prov så jag måste hem och plugga i massor för jag har varit så nerrvös inför körkortet att jag itne har kunnat fokusera på något annat!

Nu ska jag gå bort till cafeterian och möta Frida :)


Music

Idag var det en ganska vanlig skoldag. De som har sång bland ettorna hade lunchkonsert i dag. De var svin duktiga! Så vi andra har kommit fram till att vi inte behöver sjunga någe mer ;)
Trots våran överränskommelse så ska jag sjunga på konserten vi ska ha den 8 maj!

Jag har inte så mycket att skriva i dag. Förhoppningsvis kommer jag ha massor att skriva i morgon!


Bilder

Här är bildera jag tog igår :)

Mitt kusinbarn Carl


Mitt andra kusinbarn Elsa och hennes mamma Jennie


Blommor som jag fick av Helene och David :)


David och Elsa

















Kalas

Idag kom ju släkten och firade mig. Presenter fick jag också! Två presntkort på Ikea. 300 och 250 var det på dom. Sen fick jag en jätte fin kastrull från OBH Nordica. Sen var det ju såklart tårta också!
Jag har tagit massor med kort men jag orkar inte lägga in dom i datorn nu så de kommer väl upp när jag har orkat lägga in dom ;) Jag kanske hinner i morgon om jag har tur ;)

I morgon ska jag jobba 12-16. Efter det ska jag köra som en tok på alla gator i Kumla för att få känna in mig lite. Jag har knappt kört där vilket kanske är bra att jag har gjort eftersom det är där och i Hallsberg som jag ska köra upp!

Nu ska jag kolla på ett grey's anathomy avsnitt och sen ska jag sova ;) Man är ju helt slut efter all barnhållning ;) Mitt nya kusinbarn Elsa var ju med ;) Jätte söt! Hon är en månad på tisdag så hon är itne gammal precis!


Igår kväll

Kvällen igår blev jätte rolig! Jag mötte Emma på bussen till Hallsberg och vi mötte sen Frida och Linnea på skolan. Sen tog vi tåg till Örebro och gick i lite affärer. Sen när klockan närmre sig Fem gick vi till böff house. Maten var super god! Och jag fick beställa min första cider och visa leg ;)
När vi hade ätit klart gick vi och kollade på bion om set fanns någon bra film. Det blev 21 jump street. Den var jätte bra! Mycket roligare än jag trodde att den skulle vara!
När vi hade kollat klart så kom linneas pappa och hämtade oss.
Frida följde med mig hem en stund. Så vi kollade på film och pratade lite innan vi skjutsade hem henne vid tolv :)
Så för att sammanfatta: kvällen var jätte rolig!

Nu ligger jag i min säng och ska snart gå upp och städa innan släkten kommer på besök. Det finns lite att göra så det är nog bäst att jag sätter fart!

Jag visade den här bilden för tjejerna igår när Linnea tog fram sin matte. När hon fick se den sa hon: men det är ju sånt vi håller på med nu! haha!


I think I know

Nu är jag klar inför en tripp till Örebro med tjejorna! Jag har hunnit gå med Caesar även fast det inte blev så långt innan jag var nära på att frysa ihjäl så har jag ändå gått ;)

Här är lite provbilder jag har tagit med det nya objektivet!











Sen några jag har tagit med det andra objektivet som jag ska ha med i dag. Med det andra får man stå väldigt långt ifrån om man ska ta kort så då passar det andra bättre eftersom vi ska vara inne :)




Ed Sheeran

Här er några låtar som jag inte kan sluta lyssna på! De är så himla bra!


Skillnad

Jag var tvungen att ta kort på skillnaden på objektiven till kameran! För det är en väldigt stor skillnad!


Ron Pope


Music

Jag sitter nu på mitt rum med mobilen i dockningsstationen och poppar musik för fulla muggar! Den var så himla bra! Det blir super ljud i den!
Sen har jag städat lite också! Efterom vi får främmande på lördag så måste det vara snyggt och rent! I morgon kommer jag inte hinna.

I morgon kommer det här stå på schemat:

Gå långpromenad med Caesar.
Möta Emma vid bussen.
Hem och göra mig i ordning.
Äta.
Åka med 14.30 bussen till Hallsberg.
Möta Frida och Linnea.
Åka tåg till Örebro.
Äta på restaurang.
Gå på bio!

Så morgondagen är fullspäckad!


18 ÅR!

Idag fyller jag hela 18 år! vilket är helt sjukt!
Farmor ringde förut och grattade och sa också att jag snart är lika gammal som henne. Känns bra ;)

Min dag har varit jätte bra! Många gratulationer!

Lite bilder från dagen







Det här fick jag i present! Dockningsstation till mobilen, nytt objektiv, stekpanna, djupa tallrikar, venus choklad ask och två armband som jag fick av mysan!






Jag ska bli firad på lördag då hela släkten kommer på besök!


Pictures

Här är några bilder som jag har tagit på senaste tiden :)


Emmas fläta här om dagen var väldigt fin!




Den här bilden visar verkligen hur vädret har varit den senaste veckan!






Det är inte mycket kvar på köket nu! Lite lister bara!


Jag gillar hur jag lyckades få tassen i fokus!




Musse är bra maffig! Han ställer gärna upp och är med på kort.


Medans man får jaga lilla Ronja! Som förresten blir hela åtta år i år!


Jag var tvungen att å med hennes tass. Ser ni att det ser ut som en pusselbit?



Disney

Pluggandet orkade jag inte med och då när man är hemma från skolan blir det disney filmer! Det är det man kollar på när man inte mår bra! Man blir liksom aldrig för gammal för Disney! Jag kan kolla på filmer som jag såg när jag var jätte liten och fortfarande tycka att de är jätte bra!
Dagens barnprogram är inte alls lika bra som när jag var liten! Fast det kanske är för att jag är stor nu och inte riktigt kollar på barnprogram. De skulle säkert vara bra om jag var liten. Men även fast jag inte är liten längre så går Disney inte att sluta kolla på! Det är liksom en del av uppväxten att kolla på Disney!
Jag kommer tvinga mina barn att kolla på Disney så de kommer också få sin dos! Även fast det är ett bra tag kvar så kommer Disney alltid vara super bra!

Jag fick reda på en redovisning vi hade på svenskan här om dagen att snövit som Disney tecknade kom ut 1937! Den är fortfarande en hitt för barn (och mig)! Jag trodde inte den var så gammal! Jag trodde att den kom ut ungefär när jag föddes! Men så fel man kan ha! Fast om man kollar på skjönheten och odjuret som kom ut 1991 så ser man ganska stor skillnad på tecknadet! 

Jag skulle ha skrivit en liten text om hur bra Disney är men det blev en hel roman! 
Men kortfattat: Man blir aldrig för stor för Disney! 


Reminder

I morse när jag vaknade hade jag jätte ont i magen! Vilket inte gick över och håller fortfarande i sig! Jag åkte i alla fall in för att göra ett prov och sen hade jag inså. Så nu sitter jag på bussen hem igen. Jag skulle inte ha klarat att va kvar och koncentrera mig! Men i morgon måste jag gå! Jag fyller ju i morgon!

När jag kommer hem ska jag kura ihop mig till en boll under en filt och kolla på film!
Ha sån här ont i magen är så himla jobbigt! Speciellt när den återkommer en vecka varje månad -.- då skulle jag gärna göra könsbyte! Fast bara några dagar och sen bli tjej igen! Det skulle va jätte skönt om man kunde göra det!

Jag hade tänkt att plugga företagsekonomi i dag. Jag gjorde lite på skolan men jag fattade inte så Tobias ska få förklara när han kommer tillbaka! Så senare i dag ska jag försöka plugga körkortsteori i stället!

Ny ska jag lyssna på musik!


I should go

Jag har börjat fundera väldigt mycket på vad jag ska göra efter trean och vad jag ska göra av trean. När det gäller projektarbete och sånt. Jag tror inte att mitt arbete kommer bli så jätte bra eftersom att jag själv inte är helt säker på om jag vill göra det eller inte! Det är ju jätte svårt och veta vad man vill ägna ett helt år till om ett halvår! Man kan ju omöjligt veta vad man vill då!

Det är ungeför samma sak med vad man ska göra efter skolan.
Jag har funderat på om jag ska jobba och sen resa ett år. Ta ett ledigt år helt enkelt och sen kanske veta lite mer vad jag vill bli då och sen välja. För det har jag heller ingen aning om vad jag vill göra sen. Det är ju jätte svårt! Vi är runt 19-20 när vi ska välja vad vi vill göra resten av vårat liv! Vi har ju inte ens levt halv liksom! mN kommer ju hinna ändra sig hur många gånger som helst!
Så därför kan det nog vara skönt att få ett extra år på mig att veta lite mer kanske. Sen kan man ju prova sig fram och om det man valde inte var något för mig så kan jag ju välja annat. Men då har jag förmoligen slösat bort några extra skolår. Vilket jag inte vill göra heller eftersom jag är så pass skoltrött!
Men det är jag ett och ett halvt år kvar och sen får jag ta ett år ledigt!

Nu ska jag sluta skriva om skolan! Inte så jätte kul kanske ;) Jag ska försöka välja något roligare nästa gång ;)




BEAUTIFUL

Sen jag kom hem har jag då lyckats plugga lite till och från. Jag har geografi prov i morgon som jag måste kunna. I morgon ska jag plugga körkort och företagsekonomi. Bara för att våran lärare är borta betyder det inte att vi slipper plugget -.- Men man får vara glad för nåt ;)

I morgon blir en halvslapp dag. Föst är det geografi prov och sen inså. Efter det har vi håltimme fra tills matten och sen idrott då vi bara ska prata. Sen får man åka hem! Jätte skönt! Hela veckan blir lite slapp!

På torsdag ska jag, Mysan och Lotta äta ute på lunchen. Och sen på fredag ska jag, Emma, Frida och Linnea äta ute i örebro och sen gå på bio på kvällen!

På fredagen har vi också bara en lektion på 45 minuter så jag ska faktiskt stanna hemma! Jag åker alltid in annars om jag bara har en lektion. Men den här gången gör jag ett undantag! Så jag ska ta en sovmorgon och sen gå med Caesar. Sen kanska jag får sällskap av Emma som också slutar tidigt. Fast hon har två lektioner så hon skulle åka in till skolan. Sen runt halv tre ska vi ta bussen mot Hallsberg för att möta upp Frida och kanske lInnea om hon inte kommer hem till mig innan. Och sen bär det av mot örebro!
Kameran får nog följa med eftersom jag inte ska till skolan!

Jag var verkligen på skrivarhumör i dag!


Happy

Igår morse hade jag körlektion. Vilket gick ganska bra efter mitt sammanbrott i söndags! När jag hade kört klart så va det skolan som gällde. Vi har inga företagsekonomilektioner på hela veckan vilket gör att vi har ett ganska lugnt schema! Efter skolan stannade jag kvar med Mysan eftersom jag skulle jobba.

När jag kommer till jobbet får jag se att jag ska ha utbildningen! Så himla kul! Sista timmen fick jag stå i tvåan själv! Tvåan är där man lägger ihop beställningen i en påse och ger ut maten. Men eftersom det inte var någon mer än jag som stod i dt'n så skulle jag ta beställingarna också! Jag klarade av tre bilar på samma gångn innan jag började tappa bort vad jag gjorde! När man står i dt'n ska det i genomsnitt ta 110 sek att ta beställning och servera den. I genomsnitt för mig tog det 105! Vilket är skit bra för att vara första gången!
Hon som hade utbildningen sa att jag förmodligen skulle kunna bli en av de bästa att stå i dt'n! Vilket var jätte kul! Så nästa gång jag jobbar kommer jag förmodligen få stå där för att få in lite mer rutin och kunna ta fler bilar sammtidigt!

Så när jag kom hem så lös hela jag! Jag var jätte glad!

Idag hade vi skla till kvart i tolv! Tack vare företagsekonomin! Superskönt!

Så nu ska jag snart sätta igång och plugga till geografiprovet som jag har i morgon :)


Pictures of you

I dag har jag pluggat, pluggat och pluggat! Jag måste verkligen göra det stenhårt nu! Så att jag klarar det!

I morgon är det först körlektion klockan 8. Sen skola och efter det jobb 17-21. Då ska jag få DT-utbildning! Johan (chefen) ringde förut och kollade så att det var okej! Jag hade mobilen i bilen så jag hann inte svara men han skickade sms! Det ska bli jätte kul!

Såhär kommer min vecka se ut:


Aldrig för gammal









Remember

I morse vaknade jag vid halv tio. Så jag gick upp oh gjorde mig i ordning. Sen gick jag och mamma ut och gick en långpromenad. lite mer än en och en halv timme var vi ute. Jätte skönt!

Så nu resten av dagen vet jag inte vad jag ska göra. Jag ska nog göra lite matte och sen läsa igenom DT- papprena jag fick med hem i torsdags. Sen ska jag nog göra lite körkortsteori också. För nu är det inte långt kvar! Så jag måste verkligen plugga gärnet!

Så jag ska nog sätta mig i solen på altanen och plugga lite nu :)


O.P.I

Jag skulle så gärna vilja ha O.P.I nagellack! De verkar va jätte bra och de har snygga färger! Men en färg kostar runt hundra kronor! Helt sjukt!











Några av de många nagellacken som är snygga!


Above the golden state

Weheartit♥










Light the stars

I går skulle jag ju ha fått DT- utbildning. Tror ni jag fick det? Nej såklart inte! Jag var så jäkla förbannd och besviken så jag började ju störttjuta. Så skulle jag då stå i kassan också medans tårarna rann. Jag var ju så förbannad så jag var knappt trevlig heller! Jag kunde liksom inte vara det.
Jag fick prata med Johan (chefen) som sa att jag ska få den på måndag. Då jag ska få både ettan och tvåan på en gång vilket man får vid separata tillfällen annars! Han skulle ringa på söndag och om han inte göra det ska jag ringa till honom. Vilket jag förmodligen kommer få göra. Så då håller jag tummarna för att jag ska få utbildningen.

I dag stod klockan på tio över åtta. Jag tog halv tio bussen till skolan för den enda lektionen vi hade. Sen tog jag kvart över tolv bussen hem igen. Jätte skönt!

Så nu ska jag träna! Det är dags att komma i bättre form! Jag har tappat sjukt mycket! Jag kan nog inte få tillbaka allt om jag har tappat sen jag red Willow. Men jag ska försöka få till lite bättre kondition i alla fall!


Be amazed

Nu var andra skoldagen efter lovet avklarad. Jag kunde inte somna igår så dagen har varit lite luddig! Men jag överlevde. Jag blir ganska grinig men samtidigt skrattfärdig när jag är trött vilket är en jobbig blandning! I kväll hoppas jag på att jag får sova i alla fall!

Igår satt jag och pluggade på teorin till körkortet. Det blev skyltar som fick tryckas in. För att lära mig målade jag alla skyltar. Jag lär mig mycket lättare om jag skriver, målar, drar streck och sånt! Så ska man lära sig så ;)

Nu ska jag i alla fall hem och plugga svenska och skriva klart idrottsanalysen som ska in på fredag. Och för att vi ska hinna göra klart den så har vi ingen idrott då. Vilket leder till att jag har en lektion! Men jag åker in i alla fall. Jag vill inte ha ogiltig frånvaro! Det är ensamble vilket inte är jätte bra att missa! Så jag får längre sovmorgon och slutar kvart i tolv! Så himla skönt! Då kan jag ta kvart över tolv bussen hel vilket inte är helt fel!

I morgon är det skola och sen ska jag äntligen få dt-utbildning! Vilket ska bli jätte kul! Jag kan ju hur man gör med kassan men nu ska man lagra i stället för servera så då är det ganska bra att få det förklarat. ;) då jobbar jag till nio och sen blir det hem och rakt ner i sängen! Men då är det ju bara fredag kvar som tur är. :)

Nu ska jag fortsätta lyssna på musik :)

Här är mina fina skyltar! Tänka på att de är väldigt snabbt och slarvigt målade!


I skolan

Nu sitter jag i skolan och har näst sista lektionen. På första dagen i skolan har man blivit påmind om hur dålig man egentligen är! Projektarbetsskissen ska in men jag börjar inse att min idé är gansak dålig! Så jag ska nog tänka om på nytt men om jag inte kommer på något får det bli den jag redan har.
Sen ska svenska redovisningen in i huvudet för redovisning på torsdag. Sen ska jag komma på en filmlåt som jag ska sjunga på insån i morgon. Vilket är skitsvårt eftersom jag får välja precis vilken jag vill! 

När jag kommer hem ska jag först koppla av lite och sen sätta mig med geografin och sen svenska och körkortsteori. Nu börjar det bli dags att plugga på teorin varje dag. För nu är det inte lång tid kvar!

Jag fyller ju snart occkså! Det är bara en och en halv vecka kvar tills jag fyller! Helt sjukt egentligen! Jag blir hela 18 år! Även fast jag inte har levt så himla länge så har jag ju hunnit med endel.

nej nu ska jag göra det jag ska på lektionen ;)


För snabbt!

I morse vaknade jag vid tio. Sista dagen man får sova längre måste man ju ta vara på det ;) Sen jag gick upp har jag inte gjort något alls! Vilket jag ska fortsätta med i en timme till innan det är dags att åka till jobbet och jobba tre timmar innan skolan.

Lovet har gått alldeles för snabbt! Jag vet itne var det tog vägen! Men som tur är är det mycket lov på vårterminen så det är inte lång tid kvar tills det är lov igen ;) Därför känns vårterminen också så mycket kortare än höstterminen. Just för att det är så mycket lov!

Den här veckan kommer se ut såhär:

Tisdag: Skola. Plugga.
Onsdag: Skola. Plugga
Torsdag: Skola. Jobba 17-21. DT-utbildning.
Fredag: Skola. Äta ute efter skolan?
Lördag: ?
Söndag: ?

På söndagen blir det säkert plugg som ska göras! Men vi får se :)


Mitt fotointresse

Jag tänkte skriva lite om mitt fotointresse. Kanske är lite kul att läsa om :)

Jag har nog alltid tyckt det har varit kul att ha saker på kort men aldrig riktigt velat tagit de själv. Förrän jag bestämde mig för att samla ihop till en systemkamera. Innan jag hade den hade jag en liten rosa digitalkamera som ofta var med innan den gick sönder.

När jag hade skaffat min Nikon D3100 så ökade mitt fotointresse enormt! Kameran var med överallt! Jag tycker om att försöka fånga ögonblicket och få ett medelande tryckt på bild. Så att det varar. Jag tycker däremot inte om "flygplansbilder". Alltså bilder som är tagna alldeles för högt uppfrån! Man ska komma ner till nivån på det man ska fota. Då blir bilden bäst! Om man nu inte har en bild som passar bättre uppifrån. Det finns ju såna tillfällen också.
Ut lite på fel spår.
Jo sen jag skaffade systemkameran har, som jag sa, mitt fotointresse ökat enormt. Och jag tar inte bara bilder på saker som händer utan jag fotar mer "konstnärliga" bilder. Nu säger jag inte att de är as bra utan att de har ett mer stilrent utseénde aller vad man ska kalla det.

Det jag tycker är roligast är nog att försöka fånga känslan på bild. Känslan som finns när jag tar kortet.

Just nu har jag inte tagit så mycket kort. Det är nog mest för att jag vill ha ett annat objektiv. Jag kan liksom inte göra så mycekt med originalobjektivet. Vilket är lite synd! Och nya objektiv kostar ju skjortan! Så när jag får lust att fota får mitt original helt enkelt duga!

Jag kan få ryck ibland och vilja fota hur mycket som helst! Och för att få insperation kollar jag ofta på Weheartit.com. En väldigt bra sida när det göller sånt!

Här är några bilder jag är riktigt nöjd med!



























Ja det var några av de många bilder jag har tagit!


Hold on

I morgon är det sista dagen på lovet! Vilket känns helt sjukt! Det har gått så himla snabbt! Så i morgon ska jag njuta halva dagen och sen vid halv fem är det dags att åka till jobbet. Så i morgon ska jag passa på att sova riktigt länge!

Som vanligt så har jag inget att skriva men fräscha upp med lite nytt är aldrig fel ;) Och fräscha har jag ingen aning om hur det stavas! Så nöj er med den stavningen ni får ;)


Min dag

Jag lyckades faktiskt ta mig ut och springa igår! Vilket var minst sagt plågsamt! Snacka om att ha dålig kondition!
I dag kommer Bella vid ett-två någon gång. Då ska vi gå långpromenad med Caesar. Min dag för det i dag ;) Mamma, pappa och Johan ska till Örebro och då får jag ta hand om djuren!

Nu ska jag ta på mig kläder och gå en lten sväng med Caesar.




Save my life

Nu sitter jag här coh gör idrottsuppgiften som ska vara inne nästa vecka. Högen med plugg ser inte lockande ut men jag måste. Även fast jag inte har lust att göra något alls i dag. Men jag ska göra klart idrotten och sen göra en projektarbetsskiss. Sen ska jag nog gå ut och gå en sväng innan jag tar tag i geografin. Kameran kanske får följa med på en runda. Vi får se :)
Eller så kanske jag trotsar mina knan och springer runt gatan ;) Mer klarar inte jag innan jag dör! Vilket kanske tyder på att jag måste börja träna. Eller? ;) Nej men jag måste ta tag i det här med att röra på mig. Så det blir nog en springrunda med musik i öronen!

Nu ska jag fortsätta med idrotten så att jag blir klar någon gång!


<3

Why be afraid to make an honest mistake
if you acknowledge the pain and you wanna change
you can get through anything


Never forget

Ja nu var det här. Det sista någonsin. Tårarna bara forsar ner för mina kinder när jag kollar på one tree hill. Sista säsongen sista avsnittet. Någonsin. Alla ord i hela avsnittet hade en mening. En historia. En tillbakablick. En mening om att allt kan hända bara man tror på det hårt nog.
Man har fått följa Haley, Nathan, Brook, Julian, Jamie, Mouth, Millie, Skills, Chase, Clay, Chris, Peyton, Lucas och Quinn genom deras liv. I hela tio år. Det sätter sina spår i hjärtat hos den som tittar. One tree hill är en serie som jag aldrig kommer glömma!
Jag har nu gjort mitt allra sista besök i Tree hill. Serien har satt såna spår i mig. Det är en serie som verkligen visar saker som kan hända i verklgheten. Det är inget onaturligt. Det är från början bara några tonåringar som försöker ta sig igenom skolan. Som sen utevklas till livslånga vännskaper.






Snow

I går jobbade jag från 11 till 15. Sen åkte jag hem och gjorde mig i ordning för en kväll med Linnea. Det blev massor med vampire diaries och skratt! Speciellt skratt! Hon sov kvar hos mig och vi vaknade vid halv elva elva i morse. Då fortsatte vi och kolla på vampire diaries. Vi har nu hunnit till säsong 3! Så snart är vi klara ;)

Linnea har precis åkt hem till sig så jag ska bara ta det lugnt resten av kvällen innan jag i morgon ska ta tag i allt som jag egentligen inte vill ta tag i!

Sen på söndag ska jag var med Bella och på måndag ska jag jobba. Sen är det dags för skola igen. Ett lov går alldeles för snabbt!


Fun

Lite roliga bilder såhär på kvällen ;) en del stämmer in riktigt bra!


Mot bussen

Nu ska jag snart gå mot bussen. Jag tar med mig Caesar i dag också, så får jag lite sällskap ;) plus att han får komma ut ut Askersund ett litet tag ;)
Jag hoppas bara att han inte hårar ner mig så himla mycket dör jag hinner inte byta om innan jag börjar jobba så jag har redan jobbarkläderna på mig. Men i fall att har jag med mig en roller ;) i dag jobbar jag bara till åtta.
Och i morgon jobbar jag 11-15. Sen kommer Linnea för vampire diaries maraton! Hon blir kvar tills på fredag och sen på lördag ska jag plugga! Göra idrottsuppsats, geografi, projektarbetes skiss, och öva på svenska redovisningen. Så jag kommer ha fullt upp! Sen på söndag kommer Bella till mig! Det var jätte länge sen vi träffades så det ska bli kul!

Nej nu ska jag gå mot bussen.


Trodde jag

Jag trodde att jag skulle få en skön dag bara för mig själv. Vilket jag fick. Men dagen har gått så himla sakta och jag har inte haft ett skit att göra! Så den sköna dagen jag trodde jag kulle få blev bara långtråkig! Jag tycker det är jätte skönt att vara själv hemma men inte i dag. Aja alla dagar kan ju inte bli som man har tänkt sig.

Igår såg jag att en ny lista på vilka som ska få utbildning satt uppe. Jag såg först inte mitt namn och blev mer och mer irriterad! Men sen långt ner bland alla namn såg jag Jessica L! Den 12 ska jag äntligenfå min DT utbildning! Jag har väntat sen i November på att få den så nu är det äntligen dags! Då kommer jag kunna gära lite mer än att bara stå i kassan hela tiden också. Så då blir det lite varriation! Sen när jag känner mig säker på DT'n skulle jag få köksutbildning också. Vilket förhoppningsvis blir i maj någongång. Så är kan jag alla de största stationerna om man säger så :) De som är lite mer basic :) Det svensak ordet försvann helt! Så basic får det bli ;)

Nu ska jag kolla på film och sen sova!
God Natt!

Jag gillade den här bilden!


Eyes

När fotohumöret ändå var på topp så passade jag på att ta lite fler bilder. Här är resultatet:








Vårbilder

Jag var ute i trädgården och tog lite kort förut. Lite blommor har vi i rabbaterna i alla fall :) Jag såg att påskliljorna håller på att komm upp! Det är verkligen påsk! Vi brukar ha massor!












Nytt

Jag fick två nya skal, billaddare, skärmskydd och en grej att ha mobilen i på armen när jag går av mamma och pappa! jätte snällt! Här är de två skalen som har kommit. De andra sakerna kommer senare!


sunny

I morse vaknade jag vid tio. Så då gjorde jag mig i ordning och drog på mig träningskläderna och tog påCaesar sitt halsband för att gå på långpromenad. Jag har börjat köra på hand vanliga halsband nu i stället för halsband och grimma eftersom han är så stark. Vilket går hur bra som helst! Han har verkligen växt och landat på sina fötter de senaste veckorna!
I alla fall, vi gick i en och en halv timme. Halva vägen med koppel och halva utan. På den halvan utan mötte vi både människor och hundar! Han var så himla duktig! Jag är så stolt över honom!

Nu resten av dagen ska jag njuta av att jag är själv hemma ;) Det är inte så ofta det händer! Så ska jag väl snart göra mat också.


Jobb, jobb, jobb

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli tre då jag ska gå ner och klä på mig ytterkläderna och gå mot bussen. Det blåser halv storm utomhus så jag får gå snabbt ;)
Jag får skjuts av pappa från hans jobb mitt jobb för han ska ändå hämta mamma när hon slutar på sitt jobb. Mycket jobb ;) Då slipper jag gå från bussen och halvt blåsa bort!


Feel a litte love

I morgon ska jag jobba på kvällen så vid halv fyra ska jag sätta mig på bussen mot jobbet. Eller ja den går först till Hallsberg och sen får jag ta precis samma buss tillbaka mot askersund för den 16.22 åker ut vid brändåsen. Så då hoppar jag av där och går sen sista biten snabbt som tusan för att sen hinna byta om innan jag börjar jobba klockan fem.
Innan jag ska gå mot bussen ska jag ta hand om Caesar och mig själv.

Vekcan som kommer kommer se ut såhär:

Måndag: Jobba
Tisdag: Ta hand om Caesar
Onsdag: Jobba
Torsdag: Jobba, Vampire diraries maraton med Linnea som sover kvar
Fredag: Fortsättning på maraton

Där i ska jag trycka in pluggande till körkort, geografi och företagsekonomi.

Nu ska jag gå ner och äta räkmacka som mamma och pappa har gjort ;)


Daydream

Jag har fått för mig att jag vill göra en sån där soffa som ofta finns i engelska filmer vid fönstren. Jag tycker det ser så mysigt ut! Pappa tyckte det var en bra idé så jag håller tummarna för att det kan bli av!










Ricinoljan

Jag har använt ricinoljan nu i lite mer än en månad. Så jag tog bild för några veckor sen. På båda bilerna är håret nytvättat så det borde vara ganska lika på båda bilderna så att man kan se skillnaden.

För en och en halv månad sen


Får några veckor sen


Man ser ganska stor skillnad på hur tjockt det är!


Angels

I går var hela familjen hos farmor. Jag fick köra både dit och hem vilket gick super bra! Eller det kändes så i alla fall ;) På hemvägen blev det ju mörkerkörning också. Vilket gick lika bra som om det vore ljust!
Jag tog med mig kameran till farmor. Här är några bilder jag tog på blommorna vi gav henne.





I dag har jag tagit kort på moppen som ska upp på blocket. Vilket känns lite sådär faktistk! Jag har ju haft den sen jag var 15! Vilket är hela tre år! Men jag kommer inte använda den sen när jag har fått körkort och då måste jag ha en bil i stället ;) Moppen är i riktigt bra skick så jag hoppas att jag kan få lite för den också!



I dag ska jag greja lite hemma. Städa, plugga och lite sånt. Igår pluggade jag på teorin till körkortet i tre timmar! tiden bara flög fram! Så nu är alla uppgifter klara och det är bara instudering kvar.