Sista april

Igår jobbade jag till två och åkte sen hem och hämtade min cykel och inte sen mot Kumla för att hämta Lotta! Inte på cykeln, med bilen med cykeln där bak ;) sen åkte vi mot Örebro. Först lämnade vi in cykeln på service och sen åkte vi till hööks. Därifrån fick jag med mig en ny sadelgjord ;) efter det åkte vi till stora varuhuset för att växla pengar och köpa adapter och sånt. Men pengarna får vi hämta en Annan dag. Alla skulle tydligen till London nu ;) 
Jag kom hem vid 20 i 8 ungefär och va dö trött! 
Så idag kan ni ju gissa om jag är pigg ;) inte direkt! Men jag får sova i morgon! Det är ganska jobbigt att börja olika tider varje dag då klockan står väldigt olika och kroppen hinner inte vänja sig! Men men ;) 

Idag ska jag till stallet efter jobbet och får med mig Linnea igen! Så det kanske blir lite kort den här gången också ;) efter det ska jag hem och duscha och sen hämta upp Linnea igen för att kolla på majbrasa och sen hem till mig och göra hemmagjord pizza! Mums! Så i dag blir det körigt för att hinna ;) men det ska nog gå bra! Jag sparade en timme när jag fick veta att bilen kommer hem en timme tidigare så jag kommer då till stallet en timme tidigare och slipper stressa ;) 

Nu ska jag göra mig i ordning det sista och sen gå iväg till jobbet! 

Bilder

Nu kommer bilderna som jag lovade! Eftersom det bara va fjärde gången jag satt på henne så får ni ha lite överseende ;) Jag har inte börjat kräva något än föruto att hon ska lyssna fram och bak. Dvs halt och framåt ;) Så inte framben och bakben ;) 
 
Mindre text mer bilder, så här kommer dom!
 
 

Söndag

Idag har det varit så himla härligt väder ute! Jag har varit ute tills nu! 
Först i dag hjälpte jag mamma att städa i förrådet. Sen åkte jag iväg för att hämta upp Linnea hos henne för att sen åka till stallet. Hon följde med och fotade lite men bilderna ska jag försöka föra över till datorn i morgon för i dag har jag inte hunnit. 
Väl i stallet skötte sig Valencia jätte bra! Lyssnade bra och stod helt stilla i stallet! Det brukar hon göra men jag, Linnea och Maria stod också utanför stallet en stund med henne inne och pratade. Även då stod hon stilla! 
Maria skulle hjälpa mig lite i dag och longera mig på banan som hon brukar göra men precis när jag skulle hoppa upp på Valencia så kom det ett par som skulle kolla stallplats. Så Maria ledde mig runt banan två varv och sen frågade hon om jag klarade mig själv. Så hon släppte oss och gick bort till de sol skulle kolla. Så jag red runt på banan. Svängde, gjorde halt och allmän lydnad! När jag hade skrittat henne ett tag så tänkte jag att jag tar även lite trav. Även fast vi inte blir longerade! Linnea kan inte longera för hon går på kryckor ;) Så vi tog trav ändå! Vilket gick super! 
Innan traven kom Max farandes från skogen, då blev Valencia rädd och travade iväg några steg och gjorde två galoppsprång och sen tittade hon på Max och bara: jaha va det bara du, jaha då går jag då. Gick hur bra som helst! Hon hoppade mest iväg bara för att, ifall det skulle vara farligt ;) men hon är ju så gilla coollugn så det är ju inga problem alls! 
Efter traven så fick det räcka! Jag kör inte så länge alls för att hon ska orka och tycka att det är kul. Så jag avslutar alltid när det går bra för att ha en positiv känsla till nästa gång jag ska sitta upp! Väldigt viktigt i början. 

I morgon kommer jag jobba ett tio timmars pass. Så i lorgon efter jobbet ska jag först åka till återvinningsstationen med mamma. Ja jag ska inte kasta iväg mamma men jag ska hjälpa henne med grejor ;) sen ska jag bara ta det lugnt! Det kommer bli en körig dag i morgon! 4 vikarier på 25 barn! Men det ska nog gå bra. 

På tisdag ska jag också jobba men vet inte när än. Efter jobbet ska jag och Lotta till Örebro och fixa lite inför London. Det är lite saker vi måste köpa innan vi ska åka. 

Nu måste jag göra mig i ordning för att sova så att jag orkar jobba i morgon. 

Nu får en bild från i dag i alla fall ;) 




Fredag!

Det har varit en riktigt skön fredag med väldigt mycket utevistelse! Först på jobbet har jag varit ute nästan hela dagen och sen efter jobbet va jag i stallet till halv åtta ungefär så mycket ute blev det ;) 
Idag red jag även Valencia! Det är då tredje gången jag sitter på henne! Hov är ju riden i skritt och trav så det här kan hon ju ;) lite kommer hon ihåg från förra sommaren. I alla fall, först longerade jag henne, mest som säkerhet ifall hon skulle behöva springa av sig lite, vilket inte brukar vara fallet ;) sen hoppade jag upp! Jag blev då longerad av Maria. Efter en liten stund ville vi att hon skulle gå fram lite mer så då började hon trava några steg. Så vi körde på och tog trav i båda varven! Vilket gick jätte bra! Hon är väldigt försiktig och nästan frågar lite om hon gör rätt vilket hon gör ;) hon behöver känna lite att hon kan ;) hon skötte sig jätte bra i dag! Så hon kan verkligen ;) jätte kul att få trava på henne också för då är vi lite mer påväg! När vi hade travat klart så red jag henne en stund utan lina vilket går hur bra son helst! Gjorde halter och svängde. Hon är superduktig speciellt på halterna ;) så efter dagens ridpass blev det stretching och godis ;) 

När jag kom hem från stallet så hade pappa och Johan lastat massor med grenar (vi har tagit ner en björk) på ett släp som jag fick köra iväg och med hjälp av pappa lasta av. Jag måste öva på att köra släp om jag ska klara av att köra häst själv framöver ;) köra är inga problem alls och jag börjar fatta hur man ska backa rätt också ;) det låter ju jätte lätt jag vet, men det är inte så lätt i början! Vi äger inget släp så jag kan inte köra när jag vill för att öva så jag passar på när vi hyr eller lånar ett ;) efter det så blev det pizza med pappa och Johan medan mamma va på jobbet ;) 

I morgon sk jag hjälpa mammas jobbarkompis barn på deras ridskola. Jag blev efterfrågad ;) så såklart att jag hjälper till! Så i morgon blir det inget stall för mig. Eller ja inte där jag brukar va i alla fall ;) 
På söndag däremot kommer jag bara i stallet ;) då får jag även med en kompis som ville se lilla prinsessan ;) 

Nu ska jag sova om jag ska orka hjälpa barnen i morgon! Godnatt! 








Seg dag

Idag har det varit en riktigt seg dag! Först jobb och sen till stallet. När jag skulle sväng in till stallet stod det en man som hade en båt på släp. Hans släp va påväg agg gå sönder så jag hjälpte honom först innan jag kunde åka in och ta in Valencia! 

När jag skulle hämta Valencia i hagen kom hon och mötte mig! Vilket hon inte har gjort tidigare så hon börjar nog känna sig trygg med mig! Jätte kul att hon kom! Idag blev det tömkörning på schemat då jag inte hade någon hjälp om jag skulle rida. Eftersom jag bara har suttit på henne två gånger innan så är det ganska skönt att ha hjälp såhär i början. Om jag inte har sagt det förut så säger jag det nu: hennes inridning är påbörjad förra sommaren men inte klar så vi tar allt väldigt lugnt och försiktigt så att det inte ska bli något konstigt för henne! :) hon va väldigt duktig i dag med tömkörningen i alla fall ;) 
Efter passet så duschade jag henne med schampo! Det behövdes kan jag säga! Hon va inte längre en brun skäck med vitt utan en brun skäck med grått! Så himla dammig! Hon hade verkligen tryckt in dammet i pälsen ;) så lite renare blev hon i alla fall! För att hon inte skulle lägga sig och rulla direkt när hon kom ut i hagen så gick jag med henne till en gräsmatta så att hon fick äta lite gräs! Vilket va väldigt uppskattat ;) efter ca 40 min så fick hon komma ut i hagen igen då lite fuktig bara! Men när jag sen 5 min senare stod och mockade ur lösdriften kastade hon omkull sig och rullade i alla fall och är nu lika dammig som innan -.- tack för den ;) 
En riktigt mysig stund i stallet blev det! Det fick mig även på bättre humör! Det brukar det göra! 

Nu ska jag strax göra mig i ordning för att sova så att jag orkar jobba i morgon! 
I morgon skulle bli min lunga dag, kommer ni ihåg att jag sa det? Jag slutar ju ett. Men så blir det inte i alla fall ;) min moster ska komma och gratta mig och sen ska jag gå långpromenad med Caesar! Jätte kul med besök från moster! Och jag behöver ändå röra lite på mig så då är det skönt med sällskap från Caesar! På kvällen sen kan jag i alla fall pusta ut och bara ta det lugnt! 









Lugn dag?

Min lugna kväll efter jobbet blev då som bortblåst! Jag stannade ju hemma från stallet för att vila lite och bara ta det lugnt! Men efter matlagning och en spring runda så följde jag med pappa ut på långpromenad med Caesar! Så nu ska jag strax lägga mig i min sköna säng och sova innan det blir jobb och stall i morgon och ett nytt försök till lugn kväll ;) jag slutar halv ett i morgon så då åker jag ut till stallet tidigt ;) så har jag tur kanske jag kan sitta med datorn i knät nästan hela kvällen ;) det är så skönt att bara slappa ibland och det har jag inte gjort på flera veckor och jag känner att jag behöver en sån dag nu! 

I morse när jag skulle cykla till jobbet såg jag att Ronja låg i vårsolen och mös under rododendron ;) va ju såklart tvungen att mysa lite med henne också innan jobbet ;)




Sista lediga dagen!

Nu är sista lediga dagen snart slut. Sen blir det jobb igen i nästan två veckor och sen är det dags att sätta sig på ett flygplan för att åka till London! 
Det har varit några jätte bra lediga dagar! 
På fredagen städade jag och gjorde tårta för att på kvällen vara bortbjuden på mat. 
På lördagen va det kalas för mig och sen bowling på kvällen. 
På söndagen blev det en utflykt till tåken nästan hela dagen och sen spenderades kvällen i stallet med pappa .
Och idag nu har jag varit i stallet och sen bara tagit det lugnt. 
Det fick riktigt bra med Valencia i dag! Jag red på henne på riktigt i dag! Förut har jag vara suttit på henne men nu red jag själv på banan med lite hjälp av Maria i början med longerlina! Det va bara skritt men det är jobbigt nog för henne nu i början. Hon höll sig jätte lugn och kändes väldigt mjuk och fin att rida! Så det ska bli jätte kul nu om vi kan komma igång på "riktigt" och få rida henne! 

I morgon blir det en jobbdag. Så på eftermiddagen ska jag inte göra något alls! 
Men på onsdag ska jag både jobba och rida! Går det såhär bra kan jag nog börja trava snart! Håller tummarna ;) 

Nu ska jag förbereda lite inför i morgon innan jag ska sova! 




Tåkern

Här kommer det massor med bilder från i dag! Och bara på fåglar ;) När jag kom hem åkte jag och pappa ut till stallet och släppte Valencia på banan men det har jag tyvärr inga kort på ;)
 
 

mycket bilder

Nu kommer det komma massor med bilder som jag upptäckte att jag hade på kameran i dag när jag var i Tåkern med mamma och pappaoch fotade!
 
 
de nya bilderna kommer i ett annat inlägg. Då blir det massor med fåglar!

Byta däck

Idag va det inget jobb för min del så jag har grejat hemma och börjat på tårtan! Det är massor med dekorationer att göra så bäst att börja i tid ;) jag har även varit hos Valencia i dag! Jag tömlongerade henne vilket gick super! Hon lyssnade super bra och gjorde precis det jag bad om! Så bra avslut innan hon ska få vila i två dagar ;) 

Nu ska jag häva mig ut och byta däck på bilen och sen städa och fortsätta med dekorationer till tårtan ;) 

Måndag

Idag har jag varit ute hela dagen! Med undantag för mat! Så himla skönt att kunna jobba ute när det är såna här fina dagar och inte bara sitta inne :) 
Efter jobbet åkte jag till stallet. Jag tänkte köra lite horsemanship i dag på banan och det slutade med att jag satte på både träns och sadel och hängde på henne efter att jag hade varit på banans ;) hon va jätte duktig och brydde sig inte alls om mig på ryggen! Duvel och shiny va inne i stallet så hon brydde sig mest om dom ;) hon fick se duvel för första gången så han va jätte intressant ;) han går i en annan hage på andra sidan stallet så det är inte lätt att se alla. 
När jag va klar så mös jag väldigt länge med henne i stallet. Finputsade lite på manen (den är nyklippt och då brukar man få klippa efter några dagar för hårstrån som låg gömda när man klippte), borstade bort massa vinterpäls, och bara lärde känna henne :) det tar ju tid men det har gått jätte bra hittills!  

I morgon ska jag jobba och byta däck på bilen. Det finns massor att göra hemma innan helgen! Jag fyller ju på lördag och då kommer det massa folk. Så det ska städad och bakas! Så i morgon blir det inget stall. Men på onsdag efter jobbet ska jag åka ut. Då kanske det till och med är dags att sitta upp! Vi får se ;) det har ju gått så bra hittills så man vet aldrig ;)
Det kan nog va ganska skönt för Valencia att bara bara i hagen en dag när det är så mycket nytt. 

Här är en bild från dagen. Inte så snyggt med grimman runt halsen men jag visste inte hur hon va att tränsa eftersom jag inte hade gjort det än så för säkerhets skull fick den sitta där ;)




Mer bilder

Idag har jag lite fler bilder på Valencia. Va i stallet i fem timmar i dag och det jag gjorde va att släppa Valencia på banan och prata med Maria! ;) 

Valencia är ptroligt lugn för att nyss ha flyttat till bytt ställe med nya hästar och nytt folk! Det går jätte bra! Det enda var väl när hon skulle lämna hagkompisarna, det va lite jobbigt. Men när hon kom ut till banan och fick se andra hästar brydde hon sig inte alls ;) hon tittade mest på dom och åt lite gräs runtom banan. Jag trodde hon skulle kuta som en idiot men hon va hur lugn som helst! 

här har ni i alla fall fler bilder ;) 

Hon har ett likhet hjärta på halsen! Gulligt va?! 







Det är lite skillnad på Valencia och Mary! Valencia på 1.58 och Mary på 1.77!! Det såg så gulligt ut när de stod bredvid varandra ;) 



Valencia

Nu är hon här! Valencia 6 år. Korsning halvblod/angloarab. Påbörjad inridning och jätte snäll! Den närmaste tiden ska jag bara lära känna henne. För att sen nästan börja om med inridningen för att det inte ska bli något konstigt. Vi ska ta allt väldigt lugnt bara :) jag har varit i stallet sen tio i ett i dag och kom hem nu. Fast en ganska stor del av dom timmarna har jag suttit i bilen med transporten bakom ;) men nu går hon med Mary och shiny i sin nya hage. De sprang massor när vi släppte ihop dom så nu kommer dom sova gott ;) 

Här har ni henne, Valencia: 







Snart helg!

Nu är det äntligen snart helg! Så efter jobb, jobbintervju och spendering av pengar längtar jag efter helg! Pengarna har jag lagt på massor av hästgrejor för att på lördag kommer nämligen en liten häst till mig som jag kommer ha på foder om allt går bra. Vi ska testa i tre månader först och se hur det känns och känns det bra så kommer ni nog få se mer av henne! Jag tänkte att när hon är här så kan jag visa bilder och berätta lite mer om henne så att ni vet vad jag pratar om. bara jag kommer ihåg att blogga då ;) 
Idag efter min jobbintervju åkte jag och Johan mot Örebro och hööks för massor med häst shopping. Det blev några fler stopp än hööks men det va inte lika viktigt ;) så nu bara för att jag känner mig fattig så ska jag ut med några kompisar på krogen i morgon! Bara för att få göra av med lite mer ;) nej skämt å sido jag har världens ångest över hur mycket jag spenderade i dag! Men det va saker jag kommer att behöva på en gång när hon kommer. Och resten tar jag sen. 

Nästa vecka är det ju också en väldigt stor dag! Den 19 fyller jag nämligen 20! När jag va mindre älskade jag födelsedagar! Men nu känns det inte lika mycket ;) men fråga igen dagen innan ;) jag älskar verkligen födelsedagar och julafton! Som ett litet barn! Jag brås på farmor när det gäller födelsedagar och julafton ;) 

Nej nu ska jag sova men jag lovar er att jag ska blogga med bilder och text på lördag på hästen och då även med ett namn ;)