Ny vecka

Nu är det snart dags för ännu en ny vecka med jobb och ridning. Jag vet redan vart jag ska vara hela veckan vilket är jätte skönt! Mitt gamla dagis!
 
Veckan kommer även vara fullsmockad med ridning. På tisdag ska jag på hoppträning, sen ska jag rida onsdag och torsdag på Sandor. Sen på lördag ska jag rida islandshäst! Sandors tänder ska raspas och han ska få vaccination på fredag så i helgen ska han få vila.
 
Vi hoppade även lite i dag vilket kändes jätte bra! 80 blir liksom ingen höjd på honom. Men idag satsade vi inte på höjden utan att vi skulle vara raka in mot hindrena och raka efter. Sandor har en förmåga att bli en banan i ena varvet. Han håller fortfarande på att sättas igång så vi fokuserar på att bugga rätt muskler just nu!
 
Igår när jag red var pappa med ut. Vi red ganska långt i skogen. Vi red förbi en skutbana som de såklart var tvungna att skuta på precis bredvid oss. Det blir ju riktiga smällar men Sandor bara hoppade till varje gång de sköt. Han var så himla duktig och höll sig jätte lugn! I alla fall mycket lugnare än vad man kan förvänta sig när de skjuter precis bredvid oss! Jag var så stolt när vi kom hem från ridturen! Men att han blev rädd för en hög med pinnar behöver man ju kanske inte prata om ;) När pappa hade klappat pinnarna så var det ju ingen fara ;)
 
Idag efter att vi hade hoppat så provade vi även att lasta Sandor. Han är lite svårlastad ibland. Men han bara gick på som ingenting! Jätte duktig! Han har inte åkt transport på att tag så vi kände att innan det är dags på allvar på tisdag kan det ha varit bra att ha provat.
 
Idag har jag även varit barnvakt åt världens goaste unge! Han är så himla lätt att ha och göra med, han bara ler! Han sov en stund efter att vi hade varit ute och gått en sväng. Då fick han sova i barnvagnen i hallen. Efter tio minuter ungefär skulle jag gå upp och hämta en sak på mitt rum och då ser jag honom ligga och studera sin napp utan att säga ett ljud. Jag hade inte ens märkt att han hade vaknat. Och när man då börjar prata med honom flinar han bara! De flesta barn gör ju ifrån sig något slags ljud när de vaknar men inte han, han låg så nöjd i barnvagnen!
 
Nu ska jag hoppa ner i min säng så att jag orkar leka med alla barn på dagis!

Nya rutiner

Nu har allt satt igång på riktigt! Nytt jobb betyder mycket mera jobb och många nya intryck! Men jag trivs super bra! Jag jobbar numera som vikare inom skola och dagis. Jag får jobba hur mycket som helst och får vara på väldigt många olika ställen. Men jag har även en väldig frihet! Så det nya jobbet känns jätte bra!
Ganska många dagar efter jobbet åker jag ut till Sandor och rider. Han är numera en riktigt fin häst utseendemässigt. Inge revben syns och han börjar få en rund rumpa. Han får massor med mat och rids regelbundet. Så nu när Sandor äter massor så får han sån himla energi! vilket leder till att han är hur pigg som helst! Idag red vi ut i skogen efter att ha hoppat dagen innan det, och när vi fattade galopp med öronen spikrakt framåt och man riktigt kände hur kul han tyckte det va så fick man bekräftat varför jag tycker om hästar så mycket som jag gör!
I morgon ska bus killen få stå och på torsdag ska vi rida dressyr! Någon dag ska jag även få rida Marias sto! Vilket ska bli jätte kul för hon är superfin!
Till helgen ska jag nog sova hos Andreas. Sen kanske jag ska rida något, vi får se. Annars ska jag bara ta helg som vem som helst som inte har ett jobb då man måst jobba på helgen!
 
Om två veckor ska jag även rida islandshäst med mamma och hennes jobbarkompisar. Det ska bli jätte kul! Det har jag inte gjort på länge!
 
Jag måste ju berätta om min ridhjälm också! Jag fick hem den två dagar efter att jag hade beställt den. Den satt hur skönt som helst och jag är jätte nöjd! Den var även ännu snyggare i verkligheten!
 
 

Äntligen!

Idag har jag äntligen beställt en ny ridhjälm! Min är så himla gammal, sliten och gör ont. Så det var verkligen dags för en ny! Jag vill inte ha ont i huvudet efter varje ridpass på grund av hjälmen! Så Jag hoppas att jag får hem hjälmen till helgen så att jag kan prova den på lördag!
 
Såhär ser min gamla ut! Den kanske är 4-5 år så den är verkligen välanvänd! Det är en google bild och min är en blå!
 
 
 
 
 
Såhär ser den nya ut och förhoppningsvis blir jag jätte nöjd!
 
 
 

Sjuk

Ja efter första veckan bland alla barn ligger jag nu hemma och är sjuk. Bacillerna tyckte om mig lika mycket som barnen gjorde! Men det brukar bli så så det är bara att hoppas på att jag blir frisk snart! Eftersom jag inte mår så bra så har jag bara slappat hemma i dag! Vilket är precis det jag orkar! Jag blir hemma från jobbet i morgon också men hoppas att jag blir bättre tills på onsdag!  Den här veckan skulle jag ha ridit tisdag, onsdag och lördag. Men eftersom jag inte mår bra så blir det i alla fall ingen ridning i morgon. På torsdag ska Sandor få besök av tandläkaren så då får han stå på fredag. Han har även fått börja gå in på nätterna nu! Så det är dags att börja mocka! Men jag tycker det har blivit riktigt mysigt att vara ute i stallet och bland hästar igen! Det känns jätte bra att ha kommit igång!  Nu ska jag fortsätta med mitt slappande!   

Underbart duktig

Igår var sandor så himla duktig när jag red! Lotta var med och skulle fota men jag hade inget batteri i min kamera så det fick bli några suddiga mobilbilder. Men det är bättre än inget alls ;) det är jätte kul att rida nu för äntligen börjar det släppa vad gäller formen! Så jag är jätte nöjd över igår!

Nu ska jag strax åka iväg till jobbet för att jobba mitt sista pass det här veckan. Vilket ska bli så himla skönt! Jag är super trött och alla barn smittar mig så jag är förkyld och fryser och svettas om vartannat! Så det ska bli skönt med helg! 
I morgon ska jag hjälpa till att stöda och måla i våran nya del av stallet. Sen kanske vi ska löshoppa hästarna lite. Det ska bli jätte kul att se! Kameran följer nog med då med fullt batteri! Jag ska bara orka lägga in dom i datorn också ;) 

Nu måste jag åka till jobbet! 





Onsdag

Idag som varje dag den här veckan har jag jobbat på mitt nya jobb. Jag har alltså två jobb just nu! Vilket känns jätte bra! Jag kommer förmodligen jobba resten av veckan också! Jag vet i alla fall att jag ska jobba i morgon! 
Igår när jag kom hem efter att ha jobbat och ridit så hick jag in på mitt rum och då stod det en vas med rosor och en jätte söt påse med godis på mitt bord från Andreas! Jätte gulligt! 
I morgon när jag har jobbat ska jag rida och får Lotta som sällskap! Jag hoppas att det går lika bra sol när jag red igår! Han var super duktig igår! Så himla stolt! 

Idag när jag kom hem från jobbet så gjorde jag en ny mat. Jag är så trött på att pasta såser vi gör hemma så jag provade att göra en ny. Den blev riktigt god! Det tyckte de andra också så det blev tomt i kastrullen! 

Igår fyllde Caesar år! Han blev hela sju år! Det känns fortfarande som att han är valp! Han fick öppna paket och fick massor med nya saker! Så grattis till honom! 






Stressigt

Idag har jag hunnit massor! Jag gick upp vid åtta för att gå på intervju. Sen hem och gård Caesar. Sen åkte jag och red och sen till Ica och handlade. Sen gjorde jag pizzabullar. Uppepå det har jag plockat ur och i diskmaskinen och tvättat. Nu ska jag strax vara barnvakt också.så jag här kannor suttit ner sen jag vaknade!

I morgon bär det av till Ullared med Lotta! Klockan kommer ringa 01.55! Så mycket sömn blir det absolut inte!

I alla fall en liten uppdatering på den dammiga bloggen!


mycket träning

Idag har jag haft full rulle hela tiden. Först långpromenad med Caesar i 1 timme och 20 minuter. Sen laga mat. Sen åkte jag till gymmet och gymmade. Jag har också grejat hemma med saker som måste göras. Så en ganska vanlig dag.
i morgon ska jag gå långpromenad med Caesar och sen förhoppningsvis rida i morgon. Sandor har knappt blivit riden nu sen han slutade med sitt pencillin för han måste sättas igång försiktigt och sen har han haft lösa skor. Så igår var hovslagaren där men då slog han en sko fel så Sandor fick ont. Annars hade jag ridit i går också men eftersom han fick ont i hoven så fick han stå. Louise skulle ut i dag och kolla hur han mår och mår han bättre så ska jag rida i morgon. Det blir ju bara skritt men han måste ju sättas igång försiktigt.
 
På torsdag ska jag gå långpromenad med Caesar och sen ska jag till tandläkaren för att kolla om de vill dra ut min ena visdomstand. Så jag ska alltså åka till specialisttandläkaren i Örebro. Så jag är jätte nervös eftersom jag är lite rädd för tandläkaren. Jag drömmer redan mardrömmar om att jag kanske kommer få dra ut min tand.
 
På fredag ska jag gå långpromenad med Caesar och sen kanske rida. Beroende på hur Sandor mår.
 
På lördag ska jag till Ullared med Lotta. Bussen går 02.45! Inta varje dag man går upp 02.22! Så jag räknar med att vara super trött och seg hela dagen! Men det ska bli jätte kul!
 
På söndag jobbar jag 11-15. och sen ska jag sova! Att börja 11 efter att ha gått upp kl 2 dagen innan känns inte så lockande men har man fått en tid så har man!
 
Nu ska jag kolla på en serie!