Sandor

Idag skulle jag ju prova att rida en ny häst som jag ska få vara medryttare på. Jag fick prova lite allt möjligt. Dressyr, hoppning och en tur i skogen! Han var riktigt trevlig att rida och när vi har lärt känna varandra så kommer vi nog komma riktigt bra överräns! Han var ju då mycket större än vad jag är van vid så både höjden och mängden häst att rida kommer nog ta ett tag att vänja sig vid! Menar tror att det kommer bli jätte bra att rida honom! Ägaren är också super snäll!

Imorgon kommer Saras familj hit. Men jag ska jobba så Sara följer inte med.en jag jobbar 12-16. Eftersom vi då är en man kort så får Andreas va med och träffa familjen Karlsson i stället ;) men jag tror han redan har gjort det så det är ju inget nytt ;)

Nu ska jag sova så att jag orkar jobba i morgon!


Mer än väntat

Idag åkte jag och Lotta till Hallsberg och Örebro. Först Hallsberg för att prova balfrisyr och hämta min balklänning och sen Örebro för att handla lite små saker till studenten. Jag skulle egentligen inte köpa något mer än vita trosor och en bh men kom hem med massor! Jag köpte schampo, hundmat, hundgodis och hundben åt mamma. Sen köpte jag själv ett par jeans eftersom alla mina är för stora! Ett par skorts, två tskirtar, en bh, ett par trosor och en bh utan band. Betydligt mycket mer än vad jag hade tänkt! Men jag har så svårt att hitta kläder så hittar jag något som dessutom är ganska billigt så får jag väl passa på ;)

Det blev en mysig och rolig tjej dag med Lotta!

När jag kom hem visade jag alla kläder och gjorde sen mat. När vi har ätit ny ska jag plugga till provet som kommer gå åt helvete i morgon! Jag pluggade igår men det fastnade inte i huvudet -.-


Onsdag

Nu har jag egentligen slutat för dagen. Vilket är riktigt skönt men jag måste vara kvar och spela in sång till min låt jag har gjort. Spelar jag inte in sång får jag g, spelar jag in sång får jag vg eller MVG. Så ganska lätt val där!

Igår sov jag hos Andreas så jag har mina saker där. Han ska installera en gräsklippare i kväll så jag blir själ hos honom från halv ett tills pappa kommer och hämtar mig när han åker från jobbet. Vilket kanske blir vid fem. Så pappa är snäll och hämtar min väska så åker jag hem direkt så slipper jag sitta själv hos Andreas. Jag har ingen emot att vara själv där men när det blir så länge är jag hellre hemma. Jag måste plugga till ett prov jag har på fredag också och jag har böckerna hemma.
Hos Andreas bakade vi en rabarber och jordgubbspaj. Andreas råkade fråga om det var svårt så fick han prova själv ;)
När pajen var i ugnen frågade jag hur den såg ut. Då sa Andreas: ja som en paj. Haha!

I morgon ska jag och Lotta åka till Örebro. Vi har inga lektioner så då passar vi på. Jag ska också prova balfrisyr och hämta balklänningen. Och då när jag ändå ska till Hallsberg så kan jag åka till Örebro och köpa lite små saker som är kvar till studenten! Och med sällskap av Lotta! Hon behövde också upp vilket passade bra ;)

Nu ska jag snart haffa min musiklärare så att jag kan få hjälp med att spela in sång.

Juste har jag berättar att jag ska äta på restaurang med alla esteter + musiklärare på måndag? Lärarna brukar bjuda de esteter som går ut på middag! Det ska bli jätte mysigt!


Härlig helg

Den här helgen var jag ledig från både skolarbete och jobb. Så på lördagen åkte jag, mamma och pappa till morbyn och var där hela dagen. Mamma kompis och hennes två döttrar kom dit och grillade med oss på eftermiddagen. Jätte mysigt och jätte fint väder!
På söndagen var det ju Morsdag. Så då hade jag bokat tid på spat eller relax avdelningen på hotellet i Askersund. Vilket var jätte mysigt! Bastu, pol och god mat!
På kvällen kom Andreas med hans familj till oss och grillade.

Hela helgen har varit riktigt mysig! Det behövdes!

Den här veckan kommer se ut såhär!

Måndag: skola.
Tisdag: skola. Hundvakt. Till Andreas
Onsdag: skola. Plugga. Hem från Andreas
Torsdag: ledig. Prova balfrisyr. Hämta balklänningen från insyning. Till Örebro med Lotta. Hundvakt. Plugga
Fredag: skola. Intek prov.
Lördag: jobba 12-16
Söndag: jobba 12-16.

Som ni ser är det fullt upp!

Vi fick avslutnings fika på ensamblen i dag och festisarna är riktigt kloka ibland!


Fredag

Idag var en väldigt värdelös dag i skolan! Jag åkte in tidigt för att prata betyg med min lärare. Men han hade inte satt de än. Då fick jag vänta en timme innan jag skulle göra en naturkunskaps komplettering. När jag hade gjort det hade jag ingen att äta med så jag köpte en macka i cafeterian. Sen fick jag vänta en timme till innan det var sista lektionen som jag bara fick sitta och lyssna på redovisningar. Sen fick jag sluta tidigare för våran lärare mådde Inge bra och orkade inte ha lektion. Så då fick jag åka hem. Det känns så himla värt det att ha varit i skolan i dag -.-

Nu sitter jag i alla fall hemma och väntar på att pappa ska komma hem så ska vi ut och springa. Skönt att få bort lite arga känslor. Nej men skönt att få lite utlopp för allt som rör sig i huvudet!

I morgon ska nig hela familjen + Andreas till morbyn. Farmor och farfars hus de byggde för många år sen. Farfar är ju död och farmor bitningen kvar så därför har vi, pappas systers familj och mina kusiner på pappas sida stugan som lite sommarstuga :) det är skönt att få komma dit ibland. Mitt i skogen. Det är inte ofta jag är mitt i skogen längre ;)



Ledig!

Den här veckan har jag rört på mig riktigt mycket! I måndags gick jag långpromenad med Caesar. I tisdags sprang jag ungefär 3 km med pappa. I onsdags gick jag långpromenad med Caesar och det ska jag göra i dag med. Och i morgon ska jag nog springa. Inte en enda dag på gymmet men ändå mycket motion!

Idag är jag ledig från skolan. Så så fort det har slutat regna ska jag gå ut med Caesar och sen ska jag plugga! Jag har bara tre saker kvar att göra innan jag tar studenten! En gör jag i morgon och en på måndag. Sen måndagen efter det ska jag göra det allra sista!

Jag har egentligen inget att skriva om men det är alltid nåt ni får läsa i alla fall ;)


May. 21, 2013


16 skoldagar

Idag är det 16 skoldagar kvar tills studenten! Och den sextonde skoldagen är redan klar för mig så jag har 15 skoldagar kvar! Tiden går så himla fort! Den där tryggheten man har haft med att komma tillbaka till skolan när sommaren är slut kommer inte finnas kvar! Jag kommer komma tillbaka till skolan men det är förmodligen i en ny stad, nytt hem och nya människor. En helt ny upplevelse! Mitt vuxna liv börjar om 24 dagar!


Fredag

Nu är det äntligen fredag! Så himla skönt med helg! Men jag ska jobba hela helgen men jag fick massor med sol igår så det är lugnt ;) jag blev solbränd också. Vilket jag inte ofta blir på en gång! Ikväll ska jag bara ta det lugnt efter en slapp skoldag!


Prinskullen

Här är även bilderna jag fotade igår när vi var på prinskullen!
 

Äntligen bilder!

Nu äntligen kommer de nya bilderna från valborg!
 
 
 
 

Motion, bad och foto

Idag åkte jag med mamma hem för att komma hem lite tidigare. Jag slutade vid elva och då slapp jag vänta på bussen. När hon hade hämtat mig så åkte vi till min moster och fick vofflor och pratade en stund. När vi hade ätit klart och pratat en stund så åkte vi in till Hallsberg igen för att kolla nya bågar till mammas glasögon. Vi hittade två par som var fina som hon lånade hem för resten av familjen att godkänna!
Väl hemma böt jag om till träningskläder och gav mig ut och sprang med Caesar. Det är alltid lika kul att ha med honom men lämna kopplet hemma fast man bor i stan ;)
När vi kom hem igen, lagom svettiga båda två, hoppade jag ner i ett varmt bad med massor av bubblor! Jätte mysigt! Jag hade en ansiktsmask också för att känna mig extra fräsch ;)

På kvällen när hela familjen hade ätit klart så fick vi för oss att åka till prinskullen. Där är det jätte mycket vitsippor och jätte fint! Så jag tog med mig kameran för lite bilder! Jag har ju fortfarande inte lagt upp bilderna från Valborg men de kommer också. Jag lovar. Bättre sent än aldrig, eller hur?
Nej men jag har faktiskt inte ens lagt in dom i datorn men jag kanske hinner göra det i morgon mellan skolan, gymmet och plugget!

Nu ska jag sova :) godnatt allihopa!


Snabbt

Idag har dagen hårt ganska fort! Den började med idrott. När den var slut tog jag bilen hem till gymmet och gymmade innan jag åkte hem och duschade. När det var dags så gick jag till bussen som tog mig tillbaka till skolan för min andra och sista lektion. På den lektionen fick jag veta att jag klarade gehörs och musiklära kursprovet! Så himla skönt!
Efter skolan så följde jag med Andreas hem en stund och pluggade där. Efter en halvtimme åkte Andreas iväg och jobbade så jag stannade en stund till och åkte sen med pappa hem när han åkte från jobbet. Väl hemma var det mag och sen dess har jag målat naglarna och ätit färsk ananas! Gott!
Nu väntar jag på att toan ska bli ledig så ska jag gå och duscha, för andra gången i dag. Är det kallt ute så är det!


Slut på helgen

I fredags va ju jag, andreas, johan, johans kompis, sara och stefan(saras pojkvän). det va jätte kul att springa runt där bland alla barn ;) när man kom dit kändes det som att man var pensionär! men vi hade kul även fast vi var några av de äldsta ;)

Igår var jag och mamma ute och red! Vi lånade obbe av Lotta och red lite i skogen. Mamma red nästan hela vägen med en paus för att vila rumpan! Då red jag ;) det var i alla fall jätte mysigt och måste göras igen!

Idag jobbade jag 11-15. Efter det åkte jag direkt till gymmet och gymmade tills musklerna ömmade! Riktigt skönt att få utlopp för lite ilska ;) nej men alltid skönt att gymma!

Nu ska jag njuta av det sista av helgen innan det är dags för att åka tillbaka till skolan igen.


Härlig dag

I morse när jag vaknade hade jag inte alls lust att göra något alls och vad allmänt deppig. Men jag hade sagt till Lotta att jag skulle rida obbe så det sr bara att häva sig iväg till stallet. Det var tur att jag gjorde det för Gud va bra jag mådde från den stunden att jag hämtade ponny skrutten i hagen! Vi var ute och red i skogen i ungefär en timme. Så himla härligt!
När jag kom hem åkte jag och gymmade med Johan. Det var första gången på två veckor eftersom jag har varit sjuk! Men det var jätte skönt att känna musklerna jobba igen!

När vi kom hem efter att ha gymmat och handlat så var det dags för mat. Grillat! Och premiär mat på altanen för i år! Det var jätte mysigt tills det började regna och regnade in på altanen -.-

Igår var det konsert för alla esteter. Speciellt för oss treor som hade två konserter eftersom vi hade kursprov på förmiddagen i ensamble. Vilket innebär att vi hade en konsert i aulan. Det är lite sorgligt att det förmodligen var sista gången jag stod på en scen. Det har varit riktigt roligt att tå estet trots att det har varit svårt! Jag kommer faktiskt sakna det lite!
Efter kvälls konserten så gick alla esteter, Ettor, tvåor och treor upp på scenen och tackade. Vilket var sista gången alla stod på en scen tillsammans! Även fast jag har haft ganska svårt för att stå på scenen så känner jag att jag kommer sakna det ganska mycket! I alla fall showerna och de större konserterna! Det har varit en sån himla resa som har varit jätte rolig!

I morgon ska jag, Andreas, Johan, Johans kompis, Sara, och Saras pojkvän Stefan till bodaborg. Jag har aldrig varit där så det kommer bli riktigt roligt! Jag har heller aldrig träffat Saras pojkvän så det ska bli spännande ;) även fast de har varit tillsammans i typ två år eller nåt sånt! Men vi bor ju så pass långt ifrån varandra så att när man träffas så gör man ju det för att träffa sin kompis och inte hennes pojkvän. Men det ska bli kul att äntligen få träffa honom! Sara har inte träffat andras heller!


Vill hem

Idag hade jag svenska redovisning på morgonen som var köar kvart i tio. Vilket betyder att jag har en håltimme på fyra och en halv timme! Så fram tills klockan är 14.10 ska jag bara sitta här. Det är ingen idé att åka hem eftersom jag bara hinner hem och vända -.- så jag får försöka fördriva tiden bäst jag kan här. I eftermiddag ska min ensamble grupp också öva. Så jag kommer inte komma hem förrän vid fem- sex någon gång. Då ska jag bara slappa! Men det blir nog inte så mycket slappa utan det blir nog att jag hjälper till hemma. Men jag ska i alla fall sova vid nio!

Jag bakade igår!


Jobb dag

Idag ska jag jobba 12-16. Så efter en natt med världens drömmar om blod och kyrkogårdar så gjorde jag mig i ordning och tog fram min röd rutiga skjorta och mina svarta byxor. Jag sitter nu och tittar på tv och äter äpple innan jag ska åka till jobbet vid halv tolv.

Igår var jag och mamma i Örebro på eftermiddagen. Jag fick med mig riktigt mycket hem! Ett par byxor, ett linne, ett par shorts, tre par trosor, en väska till balen, skor till balen, skor till studenten, vanliga tygskor, en ögonskugga och lite grejer från Ikea. Riktigt mycket saker!


Torsdag

Idag hade jag bara två lektioner men jag åkte med 13.35 bussen hem. Jag och Cassandra skulle ha solat men det va så himla dyrt så vi gick i affärer och kollade i stället innan det blev dags att hoppa på bussen. Väl hemma var jag tvungen att lägga mig en stund i min säng för att min rygg gjorde så ont. Den har gjort jätte ont nu i en vecka men det har nog med förkylningen att göra. När den var lite bättre så gick jag en sväng med Caesar innan jag drog på mig shorts och tog med min en filt och satte mig utanför altanen i solen. För att förtydliga hade jag inte filten runt mig utan under mig där jag satt. Jag och Caesar var nog ute i solen i en och en halv timme innan det började bli kallt och dags för att gå in. När jag ändå var ute och mös passade jag på att läsa i en bok som vi ska läsa till svenskan. Jag är snart klar! Äntligen!
När jag kom in såg jag att jag börjar få fram mina fräknar! Men de syns bara lite och bara en liten stund efter att jag har varit ute. Jag är fortfarande så pass ljus i huden så att de inte syns hela tiden. Det blir annat lite senare på sommaren!

I morgon ska jag, mamma och kanske Johan till Örebro. Jag ska köpa det som är kvar till studenten och balen! Jag ska också lämna in min balklänning som ska sys in. Det är inte varje dag något jag har på mig behöver sys in, men sånt har börjat hända ganska mycket på sistone!

Nu är det dags att äta maten jag här gjort!

Mysbilder från i dag!


Två mysiga dagar

Igår var det ju Valborg. Det började med att alla esteter samlades och övade inför att sjunga in våren på skolgården. Vid tolv sjöng vi så att lungorna höll på att spricka och stämbanden höll på att gå av. Vi hade motvind och människorna framför oss så vi hördes knappt även fast vi nästan skrek -.- när vi var klara och lagom rökta av brasan de tände (motvind och brasan framför oss) så hade jag hål tills musiken började. Då hade jag kursprov i gemu. Vilket förmodligen gick skit! Men jag gjorde mitt bästa! Sen fick jag åka med mamma hem till mig innan jag blev nedstoppad i min säng med två filtar av mamma. Jag har inte alls mått bra men jag klarade en skoldag i alla fall. Jag kan ju säga att jag var lagom slut!
När jag hade vilat i en halvtimme ungefär åkte jag hem till Andreas. När det var dags för motorcyklarna att åka från Askersund åkte vi och kollade på dom. När de var klara, vilket gick ganska fort, åkte vi hem igen innan vi vid tio åkte till brasan i skyllberg. Jag fick några kort men eftersom jag bloggar från mobilen lägger jag upp de en annan dag då jag har tid.

Idag åkte jag och Andreas till godegårdsmarken. Det är en jätte stor marknad på en kulle. Jätte mysigt! Röd färg och fräknar senare åkte vi hem. Bär vi kom hem till Andreas igen så packade vi fika och åkte bort till ett ställe där de har sin båt. De har gjort i ordning på det själva så det va jätte mysigt! Men nu är vi hemma hos Andreas igen och jag hjälper honom med svenskan som ska vara klar tills i morgon. Jag skulle ha åkt hem när vi kom hem från båten men han behövde ha hjälp. Så jag ska åka hem när han börjar bli klar.

Hoppas alla hade en bra Valborg och en bra ledig dag att återhämta sig på ;)