Midsommarhelgen

Ännu en helg är snart slut och det är dags för en ny vecka.
I fredags åkte jag till stallet tidigt på morgonen för att ge hästarna frukost. När kag ändå var där tog jag och Valencia en tur i skogen, vilket hon uppskattade! Hon va väldigt tittig först men när vi hade kört lite galopp så va hon som vanligt och skrittade på utan problem ;) det blev mycket mys i stallet innan jag åkte hem. 




På kvällen åkte jag och Caesar ut till stallet för att ge hästarna kvällsmat innan vi åkte till Linnéa och Elvis (linnéas hund). 


Där spenderade vi kvällen innan jag åkte hem. Jag skulle upp till hästarna på lördagsmorgonen också :) när hästarna hade fått frukost så tog jag och Valencia ett barbacka pass på banan! I skritt blev det! Några korta travsträckor blev det allt men när jag började trava första gången blev Valencia lite rädd för mig när jag skumpade runt på ryggen ;) men sen gick det bra för henne när jag travade och mindre bra för mig med balansen ;) jag har noll balans kvar! Och jag som hade jätte bra balans förut! Det gick i alla fall bra och var jätte härligt! 
Hem efter det innan det va dags att åka tillbaka för kvällsmat ;) då fick jag ett varmt välkomnande av Valencia, shiny, Mary och den nya hästen i deras hage, layla. Om jag inte mins fel namn ;) de har tre hagar att gå i och gick då i sista hagen. Så när jag ropade tog de fart i galopp och kom och mötte mig! Mysigt! 


Valencias "tröttläpp" ;) 


I dag har jag bara tagit det lugnt. Jag har dragit på mig en förkylning så jag har bara legat i soffan och inte orkat resa på mig! Så hoppas på en bättre dag i morgon ;) 

Bra hjälp

I morse åkte jag till stallet vid tio i åtta. När jag kom dit fick jag experthjälp av Musse och legolas att ge hästarna mat. 

Finger ivägen -.-




Sen har det vart massor med fölis mys och Valencia mys! Valencia fick en tur i skogen, en riktig mystur! Hon va ganska tittig i dag och spänd men när vi hade tagit galopp så var spändheten som bortblåst! Sen har vi mysit i stallet innan det va dags för mig att kolla över hagarna en sista gång innan jag skulle åka hem. Jag ska tillbaka om några timmar för kvällsmat och fylla på vatten ;) 

Hingsten va jätte glad att se mig med maten ;)

Gos med lilleputten 





Och mys med Valencia! Det är inte lätt alls att få en bra bild på henne från backen! Har man inte kameran framme står hon alltid med öronen framåt. Tar man fram den så åker dom åt sidan -.- ingen linslus direkt i det här fallet ;) 

V och jag har fått vara i lilla stallet de senaste dagarna. För i stora stallet är det massor med Hö ;) så hon har fått vara stor i lilla stallet ;)



Fullt upp

Den här veckan har jag hunnit med massor och inget alls. Jag har hunnit åka till Jönköping och tillbaka, ett stopp i Gränna, äta äcklig mat på rasta, ridit, jobbat, skrattat med Linnéa, och lite till ;) som sagt fullt upp. Ridningen går väldigt mycket framåt! Vilket är jätte kul! Jag kan konstatera att Valencia numera klassas som inriden men grön ;) bokstavligt talat! Hon är grön på vissa ställen ;) är man vit så är man ;) så nu eftersom hon har varit jätte duktig de senaste dagarna ska hon få några dagar i skogen! Och på lördag ska jag till och med prova att rida barbacka! Om mamma kan följa med och fånga upp V om jag åker av ;) nej så ska vi inte säga! Det kommer gå jätte bra. Hon har väldigt sköna gångarter men det blir nog bara skritt ändå om jag ska kunna sitta kvar ;) jag har inte ridit barbacka på hur länge som helst men älskar det! På willow bodde jag ju barbacka. Gjorde allt utan sadel! Hoppade, dressyr och red ut! Men den balansen är som bortblåst -.- 

I morgon ska jag vara tidigt i stallet för att ge hästarna mat. Sen ska jag rida innan jag ska hem och duscha innan jag ska tillbaka till stallet och ge hästarna kvällsmat! Efter det ska jag ta med mig Caesar till Linnéa och Elvis (hennes hund) för en kväll med mat och skratt! 

Det börjar därför bli dags att lägga sig nu så att jag orkar upp till hästarna i morgon! 





som jag lovade

Som jag lovade kommer nu bidlerna på Valencia från banan! 
Några är ganska suddiga men det får ni tåla ;) Hon var väldigt fin på bilderna trots suddigt;)
 
 

Smakprov

Just nu sitter jag på rast på jobbet. Så jag tittar in här en snbbis för att ge er lite bilder. En liten förhandstitt på bilder som jag och Linnéa tog på Valencia här om dagen. Så himla snygga bilder på en helt underbar häst! 

Titta och njut på de första med dålig kvalité och suddig skärpa ;) men de riktiga kommer förmodligen upp ikväll ;) 





Hur kul som helst!

Ja rubriken säger ju allt. Sara var ju här med sin häst i helgen och vi har haft jätte kul! Valencia har skött sig super trots ny häst och sällskap när vi red! Vilket vi aldrig har haft förut ;) eftersom det gick så bra är det min tur att komma till Sara med Valencia nästa gång ;) vi båda längtar redan! 

I morgon ska jag ta det lugnt först på förmiddagen innan jag ska ut till stallet. Hovslagaren kommer i morgon och ska sätta på V skor! Så kan vi rida ordentligt sen igen ;) efter det om jag hinner tänkte jag träna lite lydnad med henne! Blev väldigt inspirerad i dag när en annan inhyrd i samma stall hade väldigt bra disciplin på sina hästar! Efter det ska jag åka till markebäck och hälsa på willow! Hon har nämligen blivit inseminerad där och ska åka hem i morgon. Eftersom det är så nära kan man ju passa på att klappa sötnosen lite ;) 

På tisdag ska jag jobba och efter det ska jag ut till stallet och rida! Jag tänkte mig lite lösgörande grejer för hennes sidor! Hon är väldigt stel i ena sidan och eftersom hon är nyskodd då så kanske hon kan vara lite öm. Så jag tänker att vi då passar på med lösgörande i stället ;) 

Idag har jag bara legat i solen och känt mig som bränt fläsk ;) och det suns knappt alls -.- vad trött jag blir! Medan mamma, pappa och Johan har varit vid havet i dag för Johan har tävlat i segling, och kommer hem som pepparkakor -.- typiskt att de fick alla pigment och jag inga alls -.- men men ;) 

Här är lite bilder från helgen! 

V kollar in nya snyggingen ;)

Lika som bär! 








Jobb

Idag har jag jobbat hela dagen. Så när jag kom hem blev det en lugn stund framför tvn innan jag ställde mig och gjorde mat. I morgon kommer jag också jobba hela dagen men då blir det ingen lugn stund vid tvn när jag kommer hem inte! Först ska jag försöka hinna åka på en sommarfest på ett dagis jag har jobbat den senaste månaden men inte i morgon. Vilket faktiskt känns ganska tråkigt! Men jag blev bjuden på sommarfest av Både personal och barn i alla fall ;) 
Efter det ska jag ut till stallet och borsta V och mocka liten i väntan på att Sara ska komma med sin häst Nicko! 
Sen kommer det bli några dagar som kommer spenderas nästan bara i stallet! Söndag kommer bli en dag då jag bara är hemma och tar det lugnt! På måndag kommer hovslagaren så då ska jag ut till stallet igen ;) V ska få på sig skor på fötterna ;) skönt! Innan hovslagaren kommer ska jag hitta på något att göra med henne från marken ;) 

Jag känner nu när jag sitter med Spotify i datorn att jag måste skaffa premium igen! Jag har skjutit upp det alldeles för länge! Jag älskar ju musik och vill alltid ha med mig det! Har väl varit lite snål ;) men i morgon ska jag försöka hinna förbi affären och äntligen få Spotify i mobilen igen ;) 
Jag kände ju igår att allt var ganska tråkigt och kände mig väldigt nere men i dag är det bättre ;) jag känner mig gladare igen ;) så då kan musiken alltid få mig på ännu bättre humör ;) hoppas bara det fortsätter tills i morgon ;) 

Måste ju visa Vs födelsedags present ;) hon fyllde nämligen 6 år i söndags! 




Måndag

Början på en ny vecka. En vecka som känns ganska tung på något sätt. Tills jag och min kompis bestämde att hon ska komma med sin häst från Lidköping över helgen och rida med mig ;) då blev allt mycket bättre ;) Sara Va här i tre dagar flera veckan, torsdag till lördag. Då Johan och jag va själva hemma tänkte jag passa på att ha henne som sällskap! Och så blev det! Det blev mycket shopping, en tur till stallet, spa och picknick! Kul värre! ;) så bara det att hon kommer igen nu på torsdag gör allt mycket roligare ;) 
Förövrigt blir det jobb måndag till torsdag och sen såklart tid i stallet! Det ska ridas och fixas inför besöket på torsdag ;) i morgon följer Linnéa också med ut till stallet som sällskap. Mycket kompisar! Men det är bara bra! 
Nu när mamma och pappa va borta onsdag kväll till söndag kväll så kände jag hur stort behov jag har av kontakt med människor! Låter jätte konstigt men det är så ;) på söndagen va jag nästan helt själv hela dagen och då kändes det väldigt ensamt! Då tänker jag lite på när jag ska flytta hemifrån. Det ska bli jätte kul, spännande och skönt men samtidigt så kommer jag nog vara hemma stup i kvarten för en kram ;) 

Nu ska jag försöka sova inför ännu en jobbdag i morgon. I morgon är deg 7 och en halv timmes jobb medan det i dag va 8 och en halv. Så jobba får jag! Efter det ska jag sol sagt till stallet och rida och greja lite innan jag ska hem och kraschlanda i min säng! 

Godnatt