Tisdag

I morse ringde klockan vid 9 så då var det bara att häva sig upp och ta på sig ridbyxorna! Väl vid Sandor blödde stackaren näsblod så det blev bara en barbacka sväng i skritt. När vi kom tillbaka hade det slutat blöda. Även fast han blödde näsblod som hästar kan göra så var han pigg och glad så det var ingen fara med honom!
 
När jag kom hem duschade jag och åkte sen och handlade. Sen när jag kom hem fram tills nu har jag bara slappat. Men nu börjar det bli dags att ta på sig jobbkläderna och åka mot jobbet. Jag jobbar bara fyra timmar i kväll så när jag kommer hem ska jag störta i sängen och sova hur länge som helst i morgon!
 
I morgon ska jag bara gymma och kanske rida. Annars är jag ledig hela dagen! riktigt skönt!
 
På med jobbkläderna!
 

Lite längre än vantat

I dag öppnade gymmet igen så jag och mamma tog en sväng ner på morgonen. Det var riktigt skönt att gymma igen för första gången på fyra veckor! Det gick riktigt bra också vilket bara gör att det känns bättre!
När vi var klara cyklade vi hem igen för att jag och Johan skulle åka till Örebro. Väl där hittade jag äntligen att par nya ridbyxor! Den nya hööks katalogen kom hem för några dagar sen och jag blev helt kär i ett par därifrån. Dock blev jag mindre kär i priset! Men de fick ändå följa med hem! Jag fick också med mig ett nytt schampo, en träningströja och ett par solglasögon.
 
Väl hemma igen hann jag sitta ner i en timme ungefär innan det var dags att åka till Sandor. Jag red med Josefin i dag. Vi tänkte leta reda på någon ny ridväg. När vi hade ridit en bit så blev det så himla lerigt så då red vi en jätte fin vag som jag kan. Jag hade på runkeeper för att ha som hjälp när vi skulle kolla nya vägar men eftersom det slutade med att vi red en som jag redan kunde fick den kolla hur långt vi red. Det slutade med 9.27 km! En riktigt lång tur! Men vi var inte ute så jätte länge som man kanske kan tro på det avståndet! Vi var bara ute i 1 och en halv timme och ändå tog vi det ganska lugnt!
 
I morgon ska jag rida på förmiddagen och sen jobbar jag 17-21. På onsdag ska jag bara ta det lugnt, gymma, sova ut, och kanske rida på kvällen. Det ska bli jätte skönt att bara ha en dag då jag kan få sova ut!
 
Nu ska jag lägga mig så att jag orkar i morgon!
 
 

Ynklig

Jag fick åka hem från jobbet i dag efter två och en halv timme. Jag har så himla ont i magen så att jag inte klarar av att jobba. Men i morgon hoppas jag att det är bättre. Då jobbar jag 11.20. Jag hoppas också att det inte är lika varmt som det var varit i dag! Det blir jätte jobbigt att jobba när det är så varmt!
 
Andreas är hos en kompis och jag har absolut inget att göra. Jag ska nog inte lägga mig för sent i alla fall. Annars kommer jag inte orka jobba hela dagen i morgon. Men jag är ju ledig på måndag så då får jag vila lite i alla fall. Jag ska rida men det ska jag göra på kvällen. Igår blev det inte så mycket med ridandet. Louise kom ut med sadeln i regnet och när jag satte upp så började det ösa ner och åska så då hoppade jag av igen och släppte ut sandor i hagen. Vi gör ett nytt försök på måndag med dressyr! Sen ska jag gymma på måndag också då gymmet öppnar igen efter att ha haft sommaruppehåll eller vad man ska kalla det. Jag måste ju börja träna nu när det börjar närma sig för antagningarna till polishögskolan! Jag ska alltså träna arslet av mig! Jag ska nog rida ganska mycket nästa vecka och sen gymma varannan dag. Samtidigt som jag måste få in löpträning. Samtidigt som jag ska jobba ganska mycket. Så vila, vad är det?
 
Nu ska jag i alla fall vila även fast det snart inte kommer finnas i mitt ordförråd. men har man ont i magen så har man!
 
 
 

Baddag

Idag var jag och Caesar iväg och badade på morgonen. Eller ja Caesar badade och jag fick kasta frisbee (har ingen aning om hur man stavar det!) när han hade plaskat runt en halvtimme så tyckte jag att vi skulle åka hem. Det tyckte inte Caesar så på sista bilden ser ni resultatet av att få in honom i bilen!

När vi kom hem åkte jag och handlade innan jag bara slappade tills Lotta kom hit. Då åkte vi mot sandor för en lugn tur i skogen. När vi hade mött en timmerbil, gått tio meter ifrån ett tåg som åkte förbi och blivit rädda för en skylt i stället för både tåget och lastbilen så åkte vi hem igen. När vi var ute och red så red vi bredvid järnvägen då det kom ett tåg. På andra sidan grusvägen vi gick på stod det en skylt för vägarbete. Så samtidigt som tåget susade förbi, som sandor inte brydde sig ett dugg om, blev skylten jätte farlig! Han är bra söt! De flesta hade blivit rädda för tåget och inte för skylten! När vi hade gått förbi järnvägen kom det en timmerbil. Han som körde stannade och stängde av motorn så att vi kunde gå förbi. Lastbilen tog upp hela grusvägen men sandor gick jätte lugnt förbi och var mer nyfiken på diket än på lastbilen! Super duktig!

Jag ska rida i morgon också. Men då blir det lite dressyr. Det var ett tag sen så jag känner att det är dags! Louise ska nog komma och hjälpa mig och Andreas kanske kommer och kollar. Vi hinner ju knappt träffas längre för han jobbar på vardagarna och sen jobbar jag nästan varje helg. Eller som i måndags. Han jobbade 8-16 eller i det söker blev det 18. Och då började jag 16 och slutade 22. Då hinner vi knappt prata med varandra. Så man får försöka ta de stunder man kan få!

Nu måste jag försöka sova och försöka njuta av min sista lediga dag för den här veckan! Sen blir det massor med jobb i helgen! Fredag- 12-21, lördag- 11-20, söndag 12-21! Min plånbok skriker av glädje ;)


Första hoppträningen på fyra år!

Igår var jag och sandor på hoppträning! Jag har inte varit på hoppträning på fyra år! Det är sjukt länge! Men jag red ju inte så mycket sen jag slutade med willow så då blir det väl så ;) det gick i alla fall jätte bra! Sandor är så himla duktig och rättar till när jag gör bort mig! Så eftersom jag tycker det är lite läskigt att hoppa så hjälper han mig att våga! Vi hoppade tillslut en oxer på 90 cm som om det vore ett hinder på 30 cm! Eftersom han är ganska stor så tar han sig över hindrens hur lätt som helst! Det var jätte kul och kommer göras om! De två kommande gångerna kommer jag jobba -.- men jag hoppas att gångerna efter det kan jag vara med!


Tillaba till verkligheten

Idag är sista dagen innan det är dags att börja jobba i morgon igen. Jag ha haft nästan tre jätte sköna veckor!
Jag skulle ha ridit i dag men jag har världens bränna från i onsdags så jag får inte på mig ett par ridbyxor. SÅ jag satsar på att rida på söndag!
 
 
I morgon ska jag som sagt jobba. Det blir 10-16. Jag jobbar även på söndag fast då 11-16. Sen ska jag åka och rida innan jag ska åka hem och slappa riktigt rejält! På måndag jobbar jag 16-22. och då ska jag rida innan jobbet.
På tisdag ska jag nämligen träna hoppning för första gången på flera år! Det ska bli jätte kul! Men jag kommer vara jätte nervös! Jag ska även åka iväg med Sandor för första gången! Som tur är kommer Louise vara med som hjälp. Sandor är tydligen inge rolig att lasta ;) Så då är det skönt att vara två!
 
I kväll kommer Andreas hit. Jag ska grilla själv för första gången. pappa ska nämligen till Fagersta och mamma jobbar. Så då får jag laga maten. Och grilla är något jag aldrig har gjort förut! Jag ska göra egen marinad och allt sånt ;) Andreas kommer väl hit för att inte missa min vidriga grillade fläskytterfilé ;)
 
 

Underbar sommardag!

Idag var jag med några av mina jobbarkompisar i Harge. Vi var där i 6 timmar innan det kändes att det var dags att åka hem. Nu känner jag mig som en kräfta och det hettar över hela mig! Jag fick min del av solen i dag kan jag säga!

Ikväll kommer nog Andreas hit en stund så ska vi nog åka och bada. Lite skönt med min brinnande hud!

Lite bilder från i dag. Den sista syns det på att jag hade armarna under huvudet när jag låg på magen-.-


Mitt hjärta

Här kommer lite bilder från i dag. Andreas var med som mästerfotograf!
 
 
 

Bra film!

Filmen vi var på igår var dumma mej 2. Det var super rolig! Jag var nära på att dö några gånger av skratt! Så jag rekommenderar alla att titta på den! Även fast den är för barn ;)

Idag red jag barbacka på sandor för flesta gången! En annan tjej som också har sin häst på sommarbete på samma ställe var med. Det blev till och med lite trav! Om man vet hur Sandors manke ser ut så vet man varför det är så fantastiskt med bara trav!
När vi hade ridit klart så fick Josefin, som andra tjejen heter, ett sms från Louise, Sandors ägare, som frågade om vi ville komma hem till henne och äta nybakat muffins hon hade gjort. Med hallon, mango och vit choklad! Det säger man ju inte nej till! Så när vi hade lämnat hästarna i hagen så styrde vi bilarna mot Louise och satt där och pratade i en timme innan det var dags att åka hem.
En riktigt bra start på dagen!

Nu resten av dagen ska jag bara ta det lugnt! Andreas kanske komma lite senare. Vi får se. Vi ska ju åka till willow i morgon. Andreas vill såklart också med och träffa min andra kärlek! ;) nej skämt och Sido Andreas följer gärna med när jag ska någonstans! Vilket är jätte skönt så slipper jag åka hela vägen själv ;) fast det tar inte längre ön en timme så är det skönt med sällskap!


Fredag

Idag gick jag upp vid nio. Vid tio åkte hela familjen mot Örebro för begravning. Det var en jätte fin ceremoni som avslutades med jätte god mat!
 
När vi kom hem åkte hela familjen och badade. Det var så pass skönt i vattnet att till och med mamma kom i! Och då ska det vara varmt!
 
I morgon har jag en fullspäckad dag! Jag ska först hoppa Sandor på morgonen. Sen ska jag hem och duscha och göra mig i ordning för att åka till Andreas och sen vidare på födelsedagskalas. Sen efter det ska hela familjen + Andreas ut på en liten överraskning. Jag vet inte riktigt om pappa läser eller om han vet vad vi sak göra så därför säger jag inte vad! Det kommer bli kul i alla fall!
 
I alla fall en liten uppdatering mellan mitt dåliga bloggande!

Redan onsdag

Då var det redan onsdag. Och mina två veckors semester börjar lida mot sitt slut. Men det har varit två riktigt bra veckor!
 
Idag red jag på förmiddagen i regnet. Men det blev en riktigt mysig ridtur ändå! Sandor skötte sig jätte bra och det blev inte ens ett litet hopp för att titta om jag kunde sitta kvar. Jag sa rida i morgon också men då lite hårdare med lite galopp övningar. Han ska få stå på fredag då jag ska på begravning och sen på lördag ska jag köra lite bomövningar. Sandors ägare ska hjälpa till också så slipper jag hoppa av varje gång en bom flyttar på sig för att en viss herre är för lat för att lyfta på benen ;) Är det lågt är det ju bara att plöja igenom! ;)
 
Sen ska jag nog rida en lite lugnare sväng på söndag och sen på måndag ska jag hälsa på Willow! Vi får se om det blir några bilder då för jag kanske åker själv.
 
 

De senaste dagarna

Nu har jag varit slarvig och inte bloggat på ett tag. I onsdags hämtade jag Sara på tågstationen. Sen åkte vi vidare mot sandor och red. Sen la vi oss och sov ganska tidigt. Vi skulle ju upp halv sex för att åka mot Stockholm med buss. Väl i Stockholm hade vi jätte kul! Vi gick i massor med affärer, Åt massor, provade jätte mycket kläder och fick ont i benen. Jag fick inte med mig mycket hem alls men i alla fall lite. Ett par shorts, en halsduk och nagelgrejor.
På fredag tog vi det bara lugnt och kollade på film innan jag skjutsade Sara till tåget. Eller vi var och fikade på ett relativt nytt kafé i Askersund. Det var jätte mysigt! Precis vid vattnet och jätte gott fika! När jag hade skjutsat Sara till tåget åkte jag hem för att vända och åka till Andreas för att grilla. Hela min familj var bjudna så det blev en mysig kväll med mat, fika och klubb. Jätte mysigt!

I går åkte jag och mamma först till lerbäcksmarken innan vi satte oss i bilen och åkte till Lidköping för att träffa familjen karlsson. Det var ju så länge jag träffade Sara så vi tyckte att det var dags att träffas igen!
När vi kom fram åkte jag, Sara, mamma, pappa och hennes föräldrar in till Lidköping och gick i lite affärer och är glass. Sen hemma hos dom åt vi grillat och kollade på film innan vi åkte hem vid tolv. Vi var sen hemma vid två och då var det raka vägen i säng som gällde!

Idag har jag och Andreas varit i koviken och solat och badat tårna. Eller Andreas badade men jag tyckte att det var alldeles för kallt! Vi var där i ungefär fyra timmar innan vi kände att magen kurrade alldeles för mycket. Sen kollade vi på film innan det var dags för Andreas att åka hem.

I morgon ska jag åka till Fagersta där mamma, pappa och Johan redan är. Jag ska stanna till tisdag. Resten av veckan ska jag rida och bara ta vara på semestern. På fredag däremot ska jag på begravning.

Och nästa måndag ska jag åka och hälsa på mitt hjärta i Karlsborg! Willow! Det ska bli jätte kul att få träffa mitt lilla skäck sto igen! Ingen annan kan mäta sig med henne så det ska bli kul att få träffa henne igen!


segt

I morse vaknade jag vid tio som vanligt. När jag hade gjort mig i ordning och tyckte att jag hade en sån himla tidspress när det gällde att städa innan jag ska hämta Sara om 6 timmar så frågade Johan om jag ville med och träna. så på med träningskläderna och hoppa på cykeln mot gymmet. Jag har inte varit där på jätte länge. Jag har haft fullt upp med jobb och ridning. Men i dag blev det ett svettigt pass. Mamma var med också och svettades lite.
När vi kom hem gjorde jag mat och städade mitt rum. När jag var klar med allt jag skulle hinna göra i dag innan fem så var klockan två. Så jag har hunnit kolla på en serie och måla om naglarna. Men det är ortfarande två timmar kvar tills det är dags att hämta Sara i Hallsberg!
 
Jag kan ju dra hur de närmaste dagarna kommer se ut!
 
Idag ska jag hämta Sara vid tåget vid 17.40. Sen ska jag styra bilen mot Sandor och rida en sväng. När vi sen är påväg hem så ska vi åka förbi affären och köpa lite godis för morgondagens resa till Stockholm.
I morgon ska vi då som sagt till Stockholm. Sara och jag. Bussen går 7.10 från Hallsberg och 18.00 från Stockholm. Mellan där ska vi shoppa och bara umgås!
På fredag åker Sara sen hem till sig med ett tåg. För mig då är det grillat hos familjen Nilsson som gäller!
På söndag ska hela min familj åka till Sara och hälsa på- Det var ju så länge sen Sara och jag träffades då så vi tycker att det är dags igen! Det gör ju inget att träffas två dagar i rad!
 
Bara för att jag inte har några nya bilder på mig och Sara så lägger jag upp massor med gamla och fula bilder från när vi var mindre! Jag kan säga att hoppbilder var väldigt uppskattade!
 
 
 
 
 

Ridning

Nu har Johan och jag varit och ridit. Eller ja han red och jag gick. Det gick jätte bra! Sandor gick som en hund efter mig vart jag än gick. Jätte söt :*

Jag tog lite bilder som Johan kommer mörda mig om jag lägger upp men jag gör det ändå! Jag säger som Johan sa: jag vet vart man hittar tjejer och får någon reda på att jag red så säger jag att du tvingade mig!


Cykelturen igår

Jag glömde berätta om cykelturen igår! Det blev totalt 1,5 mil på cykeln! Vi cyklade först ut till stockshammar och tittade lite på alla fina grejor de har där. Sen vidare till stjärnsund för att fika. Där mötte pappa oss med bilen och dukade med oss. Han kan inte cykla för han får så ont i nacken. När vi hade fikat klart cyklade vi hem igen. Min nya cykel är så ingen terräng cykeln hann jag konstatera på den biten! Men vi klarade i alla fall att ta oss dit och hem! Rumpan och låren skrek av ansträngning i uppförsbackarna där som inte är ett dugg snälla! Men jag lever i dag och har inte ens träningsvärk!

Utsikten från stolen jag att och fikade på. En meter från Vättern!


Semester

Igår började min semester. Riktigt skönt vill jag säga! Men jag har vara två veckor nu och sen en vecka i augusti. Så den här veckan har jag redan bokat upp mig nästan varje dag! Idag ska jag rida en sväng i skogen. I morgon kommer Sara hit på kvällen och då ska vi åka och rida. Sen på torsdag ska hon och jag åka till Stockholm över dagen för lite shopping och för att umgås. Eftersom vi bor ganska långt bort från varandra så är det jätte kul när vi väl träffas och man har ganska mycket att ta igen! Hon stannar kvar tills fredag. Tre nästan hela dagar med den bästa kompisen som finns är inte illa ;) vi har känns varandra i 11 år i år! Vilket känns helt sjukt! Det är mer än hälften av våra liv!

På fredag ska jag först skjuts Sara till Hallsberg för att gå på tåget. Och sen ska jag och hela familjen till familjen Nilsson på grillat.
På lördag ska jag träffa Sara igen. Fast den här gången hos henne. Min familj är bjudna dit över dagen. Hela min familj är kompis med hennes familj vilket är väldigt praktiskt ;)

Nu ska jag vänta på att Johan ska vakna så jag kan få veta om han ska med ut och rida eller inte!