Titta och njut!














Så söt!

Idag när jag hade Valencia inne och skulle ge henne hennes mat i krubban så fastnade hon med grimman i en mutter som krubban satt fast med i väggen. Riktigt lyckat med tanke på att muttern inte stack ut något mer än den ska ;) i alla fall så lyckades hon dra ut muttern lite ur väggen så Maria gick och hämtade hammare och andra grejor för att fixa till det där. Vilket hon gjorde samtidigt som Valencia lugnt stod och åt sin mat. Så Maria bankade i väggen med hammaren och Valencia åt lugnt precis bredvid! Såklart hamrade inte Maria när V hade mulen dredvid! Hon är helt underbar den här hästen! 

Nu till helgen ska jag bo i stallet. Maria ska bort med sin familj på semester så då får jag vara djurvakt. Då ska jag spendera massor med tid med V ;) veckan därpå ska jag rida varannan dag innan fredag för då ska jag till Ullared med Linnéa! Vi stannar till lördag och åker då hem efter en lång dags shopping! Väl hemma ska jag bara packa om för att på söndag ta med mig V till Sara! Innan vi åker ska det ridas och packas massor som ska med! Där stannar vi tills på tisdag! Det ska bli jätte kul att få komma till Sara med V och rida med henne och nicko ;) 

Idag jag jag slagits med bilen och vattenslangen. Slipat lacken på bilen så att det har flugit damm runt mig och sen tvättat den så att jag blev dyngsur! Men det är sånt man får ta ;) jag har just nu paus och väntar på att bilen ska torka så ska jag fortsätta och börja lacka! Är riktigt bra på det här med bilar om jag får säga det själv ;) skämt å sido mamma står bredvid och säger hur jag ska göra ;) 




Äventyr

I onsdags ca jag och V ute på äventyr! Vi va nämligen i askeraund och red! Första gången men lillfia på en annan plats med mig! Hon skötte sig exemplariskt och va hur lugn som helst! Vi red i alla gångarterna och klev över ett kryss på 10 cm ;) hon har ju aldrig gjort något sånt med en ryttare på ryggen men det va inga konstigheter alls. Hon fattade även galopp själv när vi travade för hon vet att galoppen kommer när man har travat en stund ;) men att hon fattar galoppen själv är jätte bra! När vi hade ridit en liten stund på banan skrittade vi runt byn utan några som helst konstigheter. Det enda hon blev rädd för va en soptunna. Inga av de stora maskinerna eller andra djuren va något hon ens la märke till ;) 
När vi åkte hemåt va jag mer än stolt över henne! 













 

Tisdag

Idag är det tydligen tisdag. Jag har helt tappat bort dagarna även fast jag jobbar! Inte det bästa kanske men då känns det som att det snabbare blir helg ;) 
Idag jobbade jag 6.30-14 och sen åkte jag direkt ut till stallet. Jag flyttade till "lilla" stallet med V i dag ;) eller ja hennes grejer eftersom hon går ute på nätterna nu ;) men hon ska stå där i höst i en Box så då kände jag att eftersom jag ändå gör i ordning henne där nu när andra stallet är fullt med Hö så kan jag lika gärna ha grejorna i lilla ;) stallet där Valencia står har två stall. Ett "stort". Stora boxar och stor stallgång. Det andra har lite mindre normalstora boxar och mindre stallgång och dörrar ;) Båda är riktigt fina stall! Nu kommer det bli så att jag kommer få ha stallet i princip för mig själv! Det är en till som har sina grejor där men hans hästar ska inte gå inne ;) men V får såklart en kompis att stå inne med sen men det blir nog speedy, shettisen i stallet ;) det kommer bli riktigt mysigt och Valencia verkar nästan lugnare i det stallet ;) 
Idag blev det ett pass på banan. Vilket gick hur bra som helst! Lyssnade bra på skänkeln, gjorde jätte fina galoppfattningar i båda varven (med undantag för att hon inte fick rätt galopp i ena, men det ska övas på), gick super på tygeln och inga dumheter alls! Annars brukar hon kunna markera lite när det blir jobbigt men det va inget sånt alls i dag! Jag tror att Både jag och Valencia hade en jätte bra känsla när vi slutade och jag kände mig faktiskt lite stolt över vad jag har lärt henne på två månader! ;) 
I morgon ska hon få stå och vila upp sig innan vi ska ut och åka på torsdag! Vi ska åka och rida i askersundsbyn för lite miljöbyte ;) sånt är jätte nyttigt! 

Så i morgon står bara jobb på schemat. Vilket ska bli ganska skönt med tanke på att jag är dunder förkyld! Så lite vila ska bli skönt ;) men jag har börjat räkna ner fram tills semesterns så de sista dagarna ska jag nog klara ändå ;)